Oefenvoetbal: TAC’90 verliest, maar herstelt zich tegen Scheveningen

||||||||||||||||||||||||||||||||

Na de oorwassing tegen Quick Boys beseften de spelers van TAC’90 heel goed dat het tegen het ook in de Jack’s League spelende Scheveningen toch wel heel anders moest. Gelukkig voor de wedstrijd bleek de formatie van trainer Mario Koswal zijn lesje te hebben geleerd.

Tekst: Eugène Hercules           |       Foto’s: Aad van der Knaap

Het thuisteam van trainer John Blok deed direct na het beginsignaal een poging het klassenverschil in doelpunten uit te drukken. Het Scheveningse overwicht leidde echter vooralsnog niet tot echte kansen. Die waren in de beginfase voor TAC’90 weggelegd. Een schot van Mo El Ousrouti belandde in de grijpgrage handen van de Scheveningen-goalie en Randell Lambordus raakte het houtwerk.

Daarna pakte de thuisploeg het weer op en moest de Haagse doelman Dennis Hendriks zich meerdere malen flink inspannen om zijn doel schoon te houden. Maar na een half uur was hij toch kansloos toen Freek van Eijk van dichtbij dankbaar profiteerde van een moment van onachtzaamheid in de TAC’90-defensie: 1-0. Scheveningen zette TAC’90 de duimschroeven aan en probeerde nog voor de rust de wedstrijd te beslissen. Met drie kansen in tien minuten leek het erop dat dit zou gaan lukken, maar de formatie van John Blok wist het net niet meer te vinden.

Na rust golfde het spel heen en weer. Beide ploegen deden hun uiterste best een doelpunt te forceren en het publiek was daardoor de grote winnaar. Een naar moment zorgde er echter voor dat iedereen even stil werd. Na een flinke botsing bleef Scheveningen-speler Barry Rog minutenlang op het veld liggen. Gelukkig wisten de beide verzorgers van Scheveningen en TAC’90 hem weer op de been te krijgen Een mooi voorbeeld van samenwerking als de situatie daarom vraagt! Tot opluchting van iedereen kon Rog na de behandeling lopend het veld verlaten. Voor hem kwam Björn Wagenaar in het veld.

In de rust twee wissels bij Scheveningen. Gautan Kalpoe en Ruben Koorndijk kwamen erin, Robin van Straaten bleef achter in de kleedkamer en Jari de Jong nam plaats op de bank. Na de hervatting duurde het logischer wijs een tijdje voordat de spelers er weer vol op gingen. Beide ploegen kregen vervolgens aardig wat kansen die echter onbenut bleven. Bij TAC’90 werd de ingebrachte Jesus Penate met zijn snelheid en inzet een plaag voor de verdediging van Scheveningen. Penate had ook het predicaat ‘gouden wissel’ nog kunnen verdienen, maar slaagde er niet in om in kansrijke positie tot scoren te komen. Het was daarentegen Scheveningen, dat via een ongelukkige eigen inzet van TAC’90 vlak voor tijd toch nog op 2–0 kwam.

Scheveningen kan echt beter dan het vandaag heeft laten zien. Op sommige momenten had het de grootste moeite om de bezoekers van zich af te houden. Maar het belangrijkste is dat het gelukkig weer beter gaat met de ongelukkige Barry Rog. TAC ’90 liet zien dat het qua spelersmateriaal toch wel wat in huis heeft en heeft geleerd van de wedstrijd tegen Quick Boys. Dat biedt weer perspectief voor de toekomst.