Derde Divisie (zo) | Quick wordt overwinning ontnomen bij OSS’20

Na het midweekse succes in de voorronde van de KNVB Beker (1-3 winst bij Groene Ster), hadden de Haantjes weinig tijd om te na te genieten, want de competitiewedstrijd in Oss tegen OSS’20 stond alweer op het programma. Quick speelde een uitstekende wedstrijd op de Brabantse grasmat, maar door een dubieus moment in de blessuretijd ging er maar één punt mee terug de bus in.

Tekst: Marcel de Kler

De start van Quick was uitstekend en van meet af aan werd de aanval gezocht. Dit leidde al na zes minuten tot succes, want de eerste goede aanval werd meteen tot doelpunt gepromoveerd. Na een snelle aanval kwam de bal bij Jaap Fischer, die op zijn beurt panklaar legde voor Rachid Bouyaouzan (foto) en die gleed de snelle 0-1 binnen. Na deze flitsende start wilde Quick wel doorpakken, maar kreeg het steeds meer moeite om in haar spel te blijven. De strijd op het middenveld leek wat meer de OSS’20-kant op te gaan, waardoor de grip wat werd verloren op de wedstrijd.

Volley

Toch kreeg de Haagse ploeg nog wel wat kansen. Issac Dijkhuizen werd weg gestoken richting het Brabantse doel, maar vond de doelman op zijn pad. Ook een volley van Nabil Haddadi uit een voorzet van Erben Lemmers had een beter lot verdiend, maar werd nu geblokt. Ook de gastheren kwamen enkele malen dreigend door, maar de Quick-defensie hield de rangen gesloten en anders had doelman Patrick Zunderdorp het juiste antwoord op enkele schoten.

Onhoudbaar

Bij het naderen van de rust was er nog voldoende te beleven. Op vijf klokrondes voor de thee had Rachid Bouyaouzan oog voor de lopende Issac Dijkhuizen en bediende hem op maat. Ditmaal faalde hij niet en schoof de bal netjes langs de doelman voor de 0-2. Toch kon de kleedkamer niet helemaal met een jubelstemming worden behaald, want nauwelijks twee minuten later kon OSS’20 de aansluitingstreffer noteren. De OSS’20-spits kon zich knap vrij draaien in de korte ruimte en schoot de bal onhoudbaar tegen de touwen voor de 1-2.

Grip

In de rust had trainer Paul van der Zwaan zijn manschappen duidelijk voorzien van de juiste informatie en tactische tips. Al snel wisten de Haantjes de grip op het middenveld te herpakken en daarmee controle over de wedstrijd te krijgen. Door het hoge druk zetten werd ook de opbouw van de Brabanders ontwricht en had Quick de tegenstander nog meer pijn kunnen doen. Bij enkele onderscheppingen was er ook meteen gevaar, maar hierin werden de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de kansen om zeep werden geholpen.

Overeind

Zo bleef het spelbeeld vrijwel de gehele tweede helft gelijk. OSS’20 kon geen vuist maken in haar aanvallen, waardoor de Quick-defensie eenvoudig overeind bleef en geen kans weg wist te geven. Zelf bleven de Haantjes slordig in de counters en was alleen een schot van Rachid Bouyaouzan (net naast) nog dicht bij een doelpunt. Ook een slotoffensief lukte de Brabanders niet en Quick had volledige grip op de wedstrijd, waardoor de wedstrijd op een terechte Haagse overwinning leek uit te draaien toen de klok op negentig minuten kwam te staan.

Strafschop

In een laatste poging nog voor gevaar te zorgen, werd de bal door OSS’20 voor het doel geslingerd. In het strafschopgebied ging een OSS’20-speler naar de grond en eigenlijk tot verbazing van iedereen kende scheidsrechter Van der Ven een strafschop toe aan de Brabanders. Zelfs de aanhang en spelers van de thuisploeg konden nauwelijks geloven dat de bal op de stip werd gelegd. Protesten waren haast logisch, maar maakten niets meer uit. Dit enorme cadeau werd feilloos uitgepakt door de gastheren en zo werd het uit het niets dus alsnog gelijk: 2-2.

Zuur

In de resterende blessuretijd kwam geen verandering meer in de stand, waardoor Quick met een zuur gezicht de kleedkamers in kon en duidelijk van mening was bekocht te zijn. Een haast zeker ogende overwinning werd opeens omgezet in een gelijkspel door een discutabele beslissing, terwijl de gastheren geen enkele kans hadden weten af te dwingen na de rust. Zij vierden het punt dan ook als een overwinning, terwijl de Haantjes met de twee extra punten de middenmoot in zouden zijn geklommen. De zure nasmaak zal weggespoeld moeten worden deze week, want volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer.