Haaglanden Voetbal Toernooi als KNVB streep zet door competitie

Al jaren draait het Haaglanden Voetbal Toernooi. Voor de hogere teams om de ‘Sir Winston Cup’ en voor de clubs uit de derde en vierde klasse om de ‘Halve Maan Cup’.

Mocht de KNVB besluiten om een streep te zetten door de huidige competitie, dat wil de organisatie – in overleg met clubvertegenwoordigers – het toernooi, in aangepaste vorm, alsnog opzetten, uitmondend in fraaie finales.

Opzet

Hoe de opzet exact gaat worden, wordt bepaald na een besluit van de KNVB en zodra bekend wordt wanneer er weer gevoetbald mag worden. Interessante wedstrijden tegen clubs op een redelijk zelfde niveau én in de buurt. Gedacht wordt bijvoorbeeld aan het vormen van poules, waardoor alle clubs een minimaal aantal wedstrijden, uit en thuis, kunnen afwerken.

Afhankelijk wanneer er weer gevoetbald kan worden, zou het toernooi kunnen starten in maart of april, vervolgens verder in mei en begin juni, met – zoals altijd – de finales medio juni.

Gedacht wordt aan – zoals jaarlijks gebruikelijk – een toernooi:

Om de Sir Winston Cup:
Voor clubs uitkomend in de divisies, hoofd-, eerste en tweede klassen.

Om de Halve Maan Cup:
Voor clubs uitkomend in de derde en vierde klasse.

Indien er voldoende belangstelling bestaat willen wij ook een toernooi opzetten voor O23-teams.

Interesse?

De clubs worden door Haaglanden Voetbal rechtstreeks benaderd, zodra een besluit van de KNVB bekend is. NU zou de organisatie graag weten hoe clubs reageren op het idee om de Haaglanden Voetbal Toernooi op te starten als alternatief bij het eventueel stoppen van de competitie. In dat geval kan er natuurlijk ook op de zaterdag of zondag gespeeld worden.

Graag per omgaande uw reactie (met opgave: naam contactpersoon, telefoonnummer en e-mailadres) om ook uw vereniging eventueel geïnteresseerd is. Het betreft nog geen inschrijving, maar een peiling van de meningen van de club.

Up-date –> aangepast e-mailadres

Stuur uw reactie (eventueel met suggesties) per omgaande naar: toernooi@haaglandenvoetbal.nl

 

Lees verder