Jan Dirk van der Zee (KNVB) haakt in op uitspraken van IC-arts Gommers

IC-arts Diederik Gommers deed uitspraken waarin hij de mensen opriep om naar buiten te gaan. Jan Dirk van der Zee (foto), directeur Amateurvoetbal bij de KNVB haakte daar direct op in en deed een oproep aan het kabinet om de buitensporten zo snel mogelijk weer te laten hervatten.

Lang werd geroepen, dat de mensen vooral binnen moesten blijven, maar nu merkt Gommers op, dat de mensen juist meer naar buiten zouden moeten gaan. ,,Misschien had ik harder moeten roepen, maar eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren. Dat had de eerste maatregel moeten zijn bij de versoepelingen”, liet Gommers weten bij BNR.

Opstarten

Voor Van der Zee direct de aanleiding daarop in te haken. ,,Eerlijk dat Gommers een fout toegeeft, dus alsjeblieft…… gooi het buitensporten open. Iedereen hunkert ernaar, de jeugd kan op de fiets wedstrijdjes spelen, volwassenen weer lekker trainen en daarna hopelijk in mei en juni nog wat wedstrijdjes spelen.”

Persconferentie

Mark Rutte en Hugo de Jonge geven vanavond om 19.00 uur weer een nieuwe persconferentie om de huidige corona-situatie te bespreken. Versoepelingen worden er echter niet verwacht. Haaglanden Voetbal kan woensdag – de dag na de persconferentie – mogelijk met meer informatie komen over het geplande KNVB Haaglanden Voetbal Regio Toernooi.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder