Wederom geen versoepelingen voor amateurvoetbal

Het amateurvoetbal blijft nog langer stilliggen. Het kabinet heeft ook deze persconferentie geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport aangekondigd.

Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. Demissionair Minister-President Mark Rutte zal mogelijk komende week een nieuwe persconferentie geven.

Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

Hervatting amateurvoetbal

De hervatting van het amateurvoetbal zal ook in deze regio plaatsvinden middels wedstrijden in het  KNVB Haaglanden Voetbal Regio Toernooi. De planning was om te starten in het eerste weekend van mei, doch mogelijk zal er later gestart moeten worden. Haaglanden Voetbal heeft daarover overleg met de KNVB en deze week zullen nadere mededelingen volgen. Mogelijk wordt er gesleuteld aan de competitieplanning (kleinere competities omdat er minder speelweekend beschikbaar komen). Wij blijven echter hopen het voetbalseizoen toch nog met mooie wedstrijden (veel derby’s) te kunnen afsluiten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder