Ook nog geen versoepelingen amateurvoetbal

Vanaf 11 mei komen er nog geen versoepelingen en dat betekent, dat ook voor de binnen- en buitensporten niet meer ruimte komt. Volgens het routeschema van de overheid hoopte men over te gaan tot stap twee.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft echter laten weten, dat het Catshuisoverleg zondag niet doorgaat, omdat de druk op de zorg verdere versoepelingen momenteel niet toelaat. Dit besluit zat er de laatste dagen al aan te komen.

Eventuele ruimte voor de binnen- en buitensporten zou er mogelijk kunnen komen op zijn vroegst op 18 mei. De mogelijkheden voor een complete competitie (10 wedstrijden) in het KNVB Haaglanden Voetbal Toernooi zijn er niet groter op geworden. Mogelijk kan het toernooi (in het aantal duels) aangepast worden, zodat – als de ruimte er komt – de clubs alsnog in actie kunnen komen tot en met eind juni.

Haaglanden Voetbal zal hierover in de komende periode nader overleg over hebben met én de clubs in onze regio én de KNVB. Zodra er meer nieuws is, zullen wij de clubs nader informeren. Wij blijven hopen, dat het seizoen toch nog voetballend kan worden afgesloten bij de amateurs.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder