Mike Haverkotte: ,,We hebben een punt gepakt tegen de koploper”

Voor de eerste keer dit seizoen eindigde een wedstrijd van ADO Den Haag in 0-0. Ook oud-ADO Den Haag-doelman Mike Havekotte (foto) had – net als zijn collega Luuk Koopmans – in feite een vrije avond bij het duel tussen zijn huidige club Hemond Sport en zijn voormalige werkgever.

Tekst: Glenn Duijzer                 

Na afloopt sprak Haaglanden Voetbal ok met de doelman in Brabantse dienst, Mike Havekotte.

Ik zie je na afloop alleen maar handenschuddend met Haagse spelers, leuk zo’n reünie?

,,Ja, een hoop oude bekenden, die je weer eens tegenkomt. Leuk om die jongens weer eens te zien. Ik heb met diverse jongens ook nog steeds contact, waaronder ook de materiaalman, Robbie Ravestein. Het is helemaal leuk om ze te zien met het bijkomende resultaat.”

Dat resultaat was voor Helmond wel heel belangrijk als ik de reacties na afloop zo zie?

,,Natuurlijk is dat belangrijk. We pakken een punt tegen ADO Den Haag. In onze voorbeschouwing werd gewoon gezegd dat ADO Den Haag stijf bovenaan stond met drie punten los van de rest. Je kan wel zeggen dat de club -6 punten heeft, maar op het veld hebben ze die zes punten wel gewoon behaald. Er staat bij ADO Den Haag wel een goede ploeg. Kijkend naar Helmond Sport, dan staat daar toch een kleinere club met een kleine begroting. Dan komt er eigenlijk een Eredivisieploeg langs, dan willen wij wel een resultaat behalen. Ik denk dat we dit als team goed hebben gedaan.”

Was het achteraf moeilijk om dit resultaat te behalen?

,,Je weet dat Thomas Verheijdt in een bloedvorm is en daar hebben we de afgelopen week veel overgesproken. Als ik zie hoe we dat als team hebben opgelost, dan hebben we hem goed kunnen afstoppen. Daar komt wel het meeste gevaar vandaan.”

Koopmans, je collega, zei dat hij maar heel weinig te doen heeft gehad.

,,Hij kwam na de wedstrijd naar mij toe en zei dat hij het ijskoud had in de tweede helft. Ik gaf aan dat ik het ook koud had gehad. Dat had ik tegen ADO Den Haag absoluut niet verwacht. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik zo weinig te doen zou hebben, maar dat is dan wel een compliment voor onze verdediging.”

De lokale media meldde dat jij op voordracht van trainer Wil Boessen was aangetrokken. Klopt dat?

,,Eigenlijk meer op voordracht van de keeperstrainer, Wim Ribbens. Hij heeft mij er bij Helmond doorheen gedrukt. Ik had al langer contact met hem.”

ADO Den Haag behaalde de periodetitel in Maastricht en daar vroeg ik waarom je vertrokken was. Dat bleek om het salaris te zijn, niet om de prestaties. Ze vonden het jammer dat je weg was.

,,Dat klopt, ik kon blijven. Ik had er ook graag willen blijven, want ik had het daar naar mijn zin. Maar ik kreeg een nieuw contractvoorstel en dat vond ik niet netjes naar mij toe en ook de communicatie daarover niet. Toen heb ik voor mijn eigen eer gekozen en het contract niet verlengd.”

Dat is in deze tijd een gevaarlijke keuze. Het had zomaar einde carrière kunnen zijn. Of had je toen al contact met Ribbens?

,,Nee, dat contact was er toen nog niet. Dus de keuze was best wel risicovol. Mijn familie vroeg zich openlijk af of dit wel de juiste keuze was. Maar ik vond dat ik mijn eer moest hooghouden, ondanks het feit dat ik graag was gebleven.”

Wat moet Helmond Sport dit seizoen verder doen?

,,Verder met punten pakken, zoals we nu doen. We komen van ver, want we begonnen het seizoen met drie nederlagen op rij. Nu zijn we de stijgende lijn aan het inzetten. We moeten zo dicht als mogelijk tegen het linkerrijtje aan komen. Of dat gaat lukken, weet ik nog niet. Maar wat we tegen ADO Den Haag hebben laten zien, is een goede stap in die richting.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder