Theo Verbeek (Westlandia-zat): ,,Geen duidelijkheid? Dit seizoen laten voor wat het is”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Theo Verbeek (foto), trainer van zaterdag tweedeklasser Westlandia, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Net als veel van zijn collega’s heeft ook Theo Verbeek de nodige twijfels. ,,Ik denk zelf dat het een moeilijk verhaal wordt om de competitie nog te laten hervatten. Voorlopig zie ik het nog niet gebeuren, dat we als team partijen en positiespellen mogen gaan spelen. Het is natuurlijk moeilijk in te schatten, maar ik verwacht niet dat voor half maart alles vrijgegeven wordt, maar wie het weet mag het zeggen.”

Toernooien

,,Ik denk, dat als er niet snel een duidelijk beeld komt, we moeten zeggen laten we dit seizoen maar voor wat het is”, gaat Verbeek verder. ,,Begin met een goede voorbereiding naar het volgende seizoen. Als we dit seizoen nog kunnen voetballen probeer dan kleine toernooien te organiseren. Zo kan iedereen op een rustige manier weer fit worden. Ik denk namelijk niet dat je ongestraft zolang zonder wedstrijden ineens weer volle bak wedstrijden kan gaan spelen. Zeker als een voorbereiding kort is.”

Discussie

,,Bovendien, als je nog een competitie gaat spelen, dan krijg je daar ook weer een discussie over net als het afgelopen seizoen. Ik denk dat iedereen dan naar zijn eigenbelang gaat kijken. Sta je hoog dan ben je voor en sta je laag dan ben je tegen. We hebben dat ook in de Eredivisie gezien op alle vlakken. In het amateurvoetbal is dat niet anders”, weet de trainer van de zaterdagtak van Westlandia.

Schakelen

Dan het vervolg. Verbeek: ,,Wij gaan vanaf volgende week één keer in de week trainen met 2-tallen op 1,5 meter. Krijgen we een verruiming van de maatregelen dan schakelen we over naar twee keer in de week. En mogen we nog meer dan pakken we de zaterdag erbij. Het blijft schakelen, uiteindelijk moet je er ook gewoon staan als we weer mogen gaan voetballen. Daar zijn wij als staf verantwoordelijk voor.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder