John Blok (Scheveningen): ,,Onverantwoord zoveel duels doordeweeks”

Na de 0-2 triomf een week terug op Rijnsburgse Boys, had Scheveningen zaterdag voor eigen publiek graag aangetreden tegen hekkensluiter GVVV. De wedstrijd gaat echter niet door vanwege coronabesmettingen bij de tegenstander.  

Tekst: Ton Beije

Voor trainer John Blok (foto) een lelijke streep door de rekening. ,,Ja ik was compleet verrast. Misschien wat naïef, maar we hebben zelf steeds maar last van één of twee gevallen in de selectie, dus vergeet je al snel dat er ook bij ons wedstrijden af kunnen gaan. Ik weet niet hoeveel gevallen er bij GVVV zijn, want de eerste keer krijg je van de KNVB de ruimte om de wedstrijd er gewoon af te gooien, maar ik zie het toch ook weer als een waarschuwing. We moeten nog steeds voorzichtig zijn. En dat zijn we ook en moeten misschien toch weer wat zaken aanscherpen.”

Doordeweeks

Nu de wedstrijd zaterdag niet doorgaat, is deze door de KNVB opnieuw vastgesteld op dinsdag 15 maart. Weer een doordeweekse wedstrijd, waar Blok niet echt een liefhebber van is. ,,Ja en dat in een maand waarin we al twee doordeweekse wedstrijden hebben. Dat betekent dus dat we nu beginnen met vijf wedstrijden in zeventien dagen. Daarna één normale week en dan weer vijf wedstrijden in zestien dagen. Zeker na een voorbereiding van drie weken is dat onverantwoord. De eerste paar wedstrijden gaan nog wel, maar dan wordt de kans op blessures erg groot.”

Blessures

,,Je zag het afgelopen zaterdag al bij GVVV, die nu haar vierde wedstrijd speelde. Het speelde maar één keer midweeks en miste nu al spelers en vielen er ook weer spelers uit met blessures”, gaat Blok verder. ,,Ook hier maar van leren, want alles lijkt al snel weer normaal. We zullen de belasting en belastbaarheid van spelers echt goed in de gaten moeten houden de komende tijd.”

Toeschouwers

Blok baalt er ook van dat de toeschouwers van Scheveningen – na het succes in Rijnsburg – weer verstoken blijven van een wedstrijd. ,,Wij hadden graag doorgegaan, maar het is ook balen voor de toeschouwers. Het is heerlijk voetbalweer en daarnaast scheelt het voor de club ook nogal in inkomsten of je op zaterdagmiddag of dinsdagavond speelt.”

De zaterdag krijgt in ieder geval voor Scheveningen weer een andere inhoud. Blok: ,,Het wordt zaterdagochtend maar trainen en daarna een wedstrijd bezoeken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder