Peter van den Berg, voorzitter KMD: ,,Weinig solidariteit clubs, meeste gaan eigen weg”

Coronaserie (deel 5)

De Coronacrisis duurt nu al maanden. Ook de voetbalclubs worden hard getroffen. Voetballers die geen wedstrijden kunnen afwerken, kantine dicht, financiën zwaar onder druk. Hoe komen de clubs door deze zware periode heen? In deze serie laten wij clubvoorzitters aan het woord. In deel 5 Peter van den Berg (foto), voorzitter van zaterdag derdeklasser KMD.

Tekst: Ton Beije

Ook Peter van den Berg weet wel wat hij ontzettend mist bij zijn club in Wateringen: ,,Het sporten, de kameraadschap, de gezelligheid maar ………. vooral het praten over het wel en wee van de mensen.”

Activiteiten

Toch zijn er ook op het complex van KMD de nodige activiteiten. Van den Berg: ,,De jeugd onder de achttien jaar traint gewoon. We doen het interview van de week op KMD TV en het trucje van de week, verder wordt er onderhoud gepleegd en er zijn één op één gesprekken.” Ook wordt er tussentijds gewerkt aan de accommodatie. ,,Een nieuwe luifel voor een aanwijsbare rookplek, in opstallen wordt het licht vervangen door LED en het gehele pand wordt nieuw in de verf gestoken”, laat de KMD-preses weten.

Gezond

Ondanks alle problemen vreest Van den Berg niet voor het voortbestaan van de club. ,,Nee, KMD is en blijft een gezonde club met trouwe leden en sponsoren. De zaak financieel op orde houden lukt door subsidie van het Rijk en het kwijtschelden van de veldhuur door de gemeente.”

Bootcamp

KMD denkt voorzichtig al aan de toekomst, als er mogelijk weer publiek kan worden toegelaten. Van den Berg: ,,We zijn volop bezig met een scenario van voor de lockdown, anderhalve meter afstand houden, etc. Bang voor een ledenverlies ben ik niet.” Ook bij KMD wordt gedacht aan extra activiteiten tijdens de zomervakantie. ,,We denken onder meer aan bootcamp, alles natuurlijk afhankelijk van de Corona-maatregelen.”

Tweedeling

Helemaal tevreden over de KNVB is Van den Berg niet. Hij: ,,Nee, want er is een tweedeling in prestatie- en gezelligheidsverenigingen. Verenigingen die gezond beleid voeren, krijgen te weinig aandacht en compensatie.” Uitspelen van de competitie ziet de KMD-voorzitter ook niet zitten. ,,De KNVB denkt erover, maar heeft inmiddels ook andere plannen.” Eén ding wil Van den Berg in het algemeen nog wel kwijt: ,,Er is weinig solidariteit onder de clubs, de meeste gaan hun eigen weg.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder