Jeugd O23: Quick wint derby van RKAVV, FC Skillz niet langs Hillegersberg

||||

In de 1e divisie bevinden alle regioclubs zich in de middenmoot. Quick pakte haar eerste zege ten koste van RKAVV. Forum Sport verloor van UNA. FC Skillz morste punten in het duel met Hillegersberg.

Tekst: Roland van der Linden        |    Foto’s: Sebastiaan Gijsbertsen

1e divisie B

Quick kwam in Leidschendam tegen RKAVV uitstekend uit de startblokken. In de vierde minuut profiteerde Alejandro Dhoen van een fout van de doelman en schoot de 0-1 binnen. Zes minuten later was de stand alweer in balans. Sten Lever kopte de bal uit een hoekschop van Joep Roovers binnen : 1-1. Vlak voor rust namen de Haantjes een nieuwe voorsprong. Nu was Pacho trefzeker. In de tweede helft werd niet gescoord: 1-2.

Forum Sport kreeg op eigen veld klop van UNA. De bezoekers vertrokken met een 1-2 overwinning terug naar Veldhoven.

2e divisie B

sv De Hoorn was in Sassenheim niet opgewassen tegen Ter Leede. De mannen uit Midden-Delfland moesten met een 2-0 nederlaag genoegen nemen.

3e divisie C

TAC’90 won het Haasge onderonsje van Zuid West DH met 3-0 en bezet nu de tweede plaats achter koploper Katwijk, dat Warmunda met 5-2 terugwees.

3e divisie D

FC Skillz kwam tegen Hillegersberg niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Roan Leter opende de score in het duel. Na de gelijkmaker van de Rotterdammers zorgden Yassin Chentouf en wederom Roan Leter voor een 1-3 voorsprong. Hillegersberg herpakte zich en kon nog een punt pakken: 3-3. OLIVEO moest met 1-3 het hoofd buigen voor Sparta (am). Nigel Rijfkogel scoorde namens de club uit Pijnacker.

4e divisie E

Wilhelmus won ook haar derde duel op rij. Tegenstander DSVP bood goed tegenstand en hield de ruimtes goed klein. Bij rust had de club uit Voorburg al een 2-0 voorsprong opgebouwd. Na de thee sloeg de vermoeidheid toe bij DSVP en kon Wilhelmus weglopen naar een 6-0 overwinning. Luca Postelmans, Johan Sandoval Grajales, Brandon Poncin en Bradley Tuijt (3x) en scoorden voor de thuisploeg.

VELO trof in SVC’08 een lastige tegenstander, maar trok ook in haar derde wedstrijd aan het langste eind. SVC’08 gaf zich niet zomaar gewonnen. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk een 3-2 overwinning voor de Wateringers. De doelpunten van VELO werden gescoord door Abel Dries (2×) en Noah Wiezer.  Graaf Willem II-VAC was het puntloze VUC ruim de baas: 7-1.

4e divisie F

FC Zoetermeer kon ook tegen Nieuwerkerk geen indruk maken. Op eigen veld werd een 0-6 nederlaag geleden.  FC Zoetermeer deelt met CKC de laatste plaats met nul punten uit vier duels. De Rotterdammers verloren met 0-6 van ARC.