Jeugd O23: Forum Sport en RKAVV in evenwicht in derby

|||||

In de 1e divisie leed Quick een nederlaag bij Gemert. De derby tussen RKAVV en Forum Sport leverde geen winnaar op. Een niveau lager leden zowel HBS, sv Den Hoorn als DHC een nederlaag.  TAC’90 won in 3C ruim van FC Boshuizen. FC Skillz speelde gelijk in 3D tegen Sparta.

1e divisie B

Quick was niet opgewassen tegen het hogergeplaatste Gemert. Het uitduel ging met 2-0 verloren. Quick bezet na de nederlaag een vierde plaats. Een compact spelend Forum Sport gaf weinig weg tegen RKAVV. De eerste helft leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar Forum Sport profiteerde op slag van rust van een misverstand bij de Leidschendammers. Timo Zijlstra speelde Auke Kervezee aan die de 0-1 aantekende.

De tweede helft leverde veel spektakel op, zo schoot Sebastian Haarlemmer op de lat en eindigde een mooie solo van Kashayer Saeb op de voeten van de doelman van Forum Sport.  In de 68e minuut schoot Luuk Gijsbertsen van elf meter de gelijkmaker binnen: 1-1. RKAVV-doelman Donny van der Helm kon bij twee scherpe counters op sterke wijze een doelpunt van Norman Nagy voorkomen. In de laatste minuut had Jaydi Walta de winnende treffer voor RKAVV op zijn schoen, maar zijn inzet belandde aan de voor de thuisploeg verkeerde kant van de paal.

2e divisie B

Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft keek HBS toch tegen een 2-0 achterstand aan in het duel met Ter Leede. De eerste tegentreffer kwam voort uit balverlies van de doelman en de tweede uit een goed uitgespeelde counter. Een treffer van HBS werd terecht afgekeurd na hands. In de tweede helft kwam HBS al na twee minuten op 2-1. Een hoekschop werd door Koen Starrenburg binnengekopt. HBS kreeg nog een paar goede kansen, maar wist die niet te benutten. Ter Leede besliste daarna het duel: 3-1.

DHC leed opnieuw een dikke nederlaag. Nu was TOGB met 5-0 te sterk. Ook sv Den Hoorn stond met lege handen. Kloetinge bond de Midden-Delflanders met 2-0 aan de zegekar.

3e divisie C

TAC’90 kwam voor het laatst op 25 september in actie. Het duel tegen FC Boshuizen werd meerdere malen afgelast en ook op zaterdag leek het mis te gaan nadat een traumahelikopter moest landen op het veld in verband met trieste gebeurtenissen in de omgeving. Het duel kon echter toch nog beginnen. FC Boshuizen ging fel van start maar TAC’90 kreeg al na drie minuten een strafschop nadat Abbas Saleem werd gevloerd door de aanvoerder van FC Boshuizen, die meteen rood kreeg. De strafschop werd gemist. FC Boshuizen trok ten aanval en kwam op 0-1 nadat TAC’90 twee kansen had laten liggen. Nog voor rust werd het 2-1 door treffers van Amer Abdallah en Jabrane El Yousefi. Na de pauze was het eenrichtingsverkeer en liep TAC’90 uit naar een 6-1 victorie. Divine Binda, Richenel Ibrahim en Abbas Saleem (2x) scoorden voor de Haagse ploeg. Zuid West Den Haag verloor met 7-0 van Katwijk.

3e divisie D

OLIVEO moest net haar meerdere erkennen in koploper ASWH. In Pijnacker kwam een 3-4 uitslag op het scorebord. FC Skillz speelde met 4-4 gelijk tegen Sparta. Op aangeven van Reda Narain opende Kevin Adebesin de score. De clubs gingen de rust in met een 1-1 stand. Na de thee moest FC Skillz twee keer van een achterstand terugkomen. Fouad Boutachkourt hield de Haagse ploeg in de race: 3-3. Met nog zeven minuten te gaan kon Roan Leter de 4-3 aantekenen, maar in blessuretijd trokken de Rotterdammers de stand alsnog gelijk.

4e divisie E

SVC’08 had vrijwel constant de bal tegen sv Nootdorp, dat ver inzakte en de bezoekers liet komen. In de eerste helft kreeg SVC’08 een handvol kansen, maar kon geen doelpunt maken. sv Nootdorp kreeg een goede kans, maar daar bleef het ook bij. In de zeventigste minuut kon Tyson Zarrinkelk de score openen voor de Hagenaars. Niet veel later viel ook de 2-0. Matthijs Reijken speelde aanvoerder Gio Ophuijsen aan, die goed afrondde.  Koploper VELO schoof eenvoudig het puntloze VUC aan de kant: 7-0.

Wilhelmus had iets goed te maken in het duel met Graaf Willem II-VAC. De ontmoeting in Wassenaar ging met 1-0 verloren. Wilhelmus had vanaf het begin een overwicht. Na een half uur spelen brak Koen Visser door en uit zijn voorzet kon Johan Sandoval scoren. Vlak na rust trokken de bezoekers de stand weer gelijk. Invaller Yannick Willems bracht de Voorburgers weer op voorsprong, maar deze was na een minuut alweer verdwenen: 2-2. Uit een strafschop die werd gegeven nadat Joshua Piette werd gevloerd scoorde Bradley Tuyt: 3-2. Even later schoot Tuyt ook de 4-2 eindstand op het bord.

4e divisie F

FC Zoetermeer O23 kwam slecht uit de startblokken tegen Groeneweg en dat leverde binnen tien minuten een 1-0 achterstand op. De Zoetermeerders herpakten zich een gingen op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks goede kansen voor Micheal Minguel en Fabian Slingerland ging de bal er niet in.