Jeugd O23: Quick blijft baas over RKAVV, weer nederlaag Forum Sport

||||||

Forum Sport leed een geflatteerde nederlaag tegen koploper Gemert. Quick was RKAVV in dezelfde divisie te slim af. In de tweede divisie won HBS van Kloetinge en maakte sv Den Hoorn het Ter Leede knap lastig.

1e divisie B

In een gelijk opgaande eerste helft had Forum Sport het betere van het spel, maar ging toch met een 0-1 achterstand de rust in tegen Gemert. Na rust werd het al snel 0-2 door een gigantische fout in de Voorburgse verdediging. Forum Sport ging meer risico nemen en kreeg kansen, maar ook twee treffers om de oren: 0-4.

Op Nieuw Hanenburg bleken Quick O23 en RKAVV O23 aan elkaar gewaagd. In de eerste helft kreeg RKAVV de grootste kans, maar Quick-doelman Joshua Roos redde op de inzet van Jaydi Walta. In de tweede helft zette Emre Bilgi Quick op een 1-0 voorsprong en verzorgde Max Beune met een schitterend doelpunt voor de verdiende gelijkmaker. In het vervolg kregen beide teams kansen, maar toonde Quick zich de gelukkigste en wist door late doelpunten van Joshua Emegha en Diego Mendo met 3-1 de belangrijke punten in Den Haag te houden.

2e divisie B

Koploper Ter Leede had haar handen vol aan sv Den Hoorn. De club uit Sassenheim bleef net aan de goede kant van de score: 1-0. HBS blijft Ter Leede op vier punten volgen na een 4-1 zege op Kloetinge. In de tiende minuut kwam de 1-0 op naam van Luca van Leeuwen. Kloetinge kwam nog voor rust op 1-1. In de tweede helft had HBS controle over de wedstrijd. Na een benutte strafschop van Fabian Hilpert zorgde Luca van Leeuwen met twee treffers voor een ruime 4-1 zege. DHC verloor met 0-5 van Spijkenisse.

3e divisie C

HVV trad aan tegen Lugdunum dat maar twaalf spelers op de been kon brengen. Bij rust werd stond HVV met 3-0 voor door treffers Joaquin Smits, Alex Burghouwt en Evert Jan Beers. De Leidse ploeg had na blessures nog maar acht spelers over en wilde niet verder spelen. De uitslag werd op 0-8 bepaald. TAC’90 was de betere ploeg tegen Zuid West DH, maar kon niet overtuigen. Zuid West speelde erg verdedigend, maar kwam uit een counter op een 1-0 voorsprong. Na een rode kaart voor Riad Salhi kwam Zuid West DH met tien man te staan.  TAC’90 had moeite om te kansen te komen, maar kon via Ozkan Sahin uit een vrije trap toch de 1-1 binnenschieten.

3e divisie D

Van de vier duels die op het programma stonden, ging er maar één door. Hillegersberg won met 0-3 van DCV. Het duel tussen Sparta en OLIVEO werd uitgesteld naar 16 november.  Ook FC Skillz kwam niet in actie. Bij tegenstander ASWH konden te veel spelers geen QR-code laten zien. Daarop werd besloten het duel geen doorgang te laten vinden tot verbazing van de Hagenaars.

4e divisie E

Wilhelmus kwam de eerste helft maar moeilijk onder de druk van DSVP uit en kwam nauwelijks tot opbouwen. Eén van de weinige keren dat dit wel lukte speelde Yannick Willems Brandon Poncin aan die vervolgens de doelman van DSVP omspeelde en kon scoren. Na de doelwisseling kwamen de Wespen als snel op een 2-0 voorsprong door een treffer van Yannick Willems. De spanning kwam terug in het duel nadat DSVP een strafschop benutte na een vermeende handsbal. Even later kwam Wilhelmus met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Florian Kellner. Wilhelmus bleef geconcentreerd spelen en liep weg naar een 1-5 overwinning. Eerst zorgde Koen Visser voor de 1-3 waarna Visser Bradley Tuijt in staat stelde om te scoren: 1-4. Ook de 1-5 kwam op naam van Tuijt, die een afvallende bal vanaf een kleine veertig meter over de doelman in het doel stiftte.

SVC’08 hielp Wilhelmus een handje door VELO haar tweede nederlaag toe te brengen. Van het duel tussen VUC en sv Nootdorp is de uitslag niet bekend.

4e divisie F

FC Zoetermeer kwam al binnen vijftien minuten op voorsprong tegen koploper IJVV Zwervers. Met een actie vanaf de zijlijn gaf Martijn Verheij een voorzet op Michael Minguel die voor de 1-0 zorgde. Binnen het half uur kwam IJVV Zwervers op gelijke hoogte. Kort na rust kwam FC Zoetermeer op voorsprong en meteen sloegen de bezoekers terug: 2-2. Beide teams gingen voor de winst. Een doelpunt van Mike van Es werd afgekeurd vanwege hands.