Jeugd O23: Quick nadert koplopers, HBS verdedigt tweede plaats met verve

||||

Quick ging eenvoudig langs Barendrecht en zag het gat tot lijstaanvoerder Gemert verkleind worden tot drie punten. Forum Sport verliet de laatste plaats door een zege op UDI’19. In de tweede divisie sloeg HBS een aanval van TOGB af.

1e divisie B

Quick O23 won het uitduel bij laagvlieger Barendracht vrij eenvoudig met 1-4 en staat nu stevig op een derde plaats met achttien punten. Quick zag de koplopers naderbij komen, omdat Gemert niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen OJC Rosmalen.

Ook UNA liet punten liggen. Het uitduel bij RKAVV eindigde in 0-0. In de eerste helft ging de wedstrijd, zonder grote kansen, gelijk op. In de tweede helft was RKAVV de bovenliggende partij en kreeg voldoende kansen. Het vizier stond bij de voorwaartsen van RKAVV niet op scherp. De doelman van UNA toonde zich attent bij een kopbal van Luuk Gijsbertsen en een vrije trap van Kashayer Saeb. RKAVV kreeg te weinig in het duel en schoot met het ene punt weinig op.

Forum Sport boekte een terechte zege op UDI’19. In de eerste twintig minuten speelde Forum Sport afwachtend en daar wist UDI’ 19 geen gebruik van te maken. Toch viel in minuut achttien de 1-0 voor UDI’19. Forum Sport zette de tactiek iets om en heerste vanaf dat moment. Een mooie aanval betekende de 1-1. Luc van der San schoot na een een-tweetje met Alisan Baldeh de bal van zo’n vijfentwintig meter strak in de kruising. In de tweede helft speelde Forum Sport erg aanvallend en gaf niets weg in de verdediging. Carel Makobo gaf vanaf links een mooie voorzet. Bij de tweede paal stond Alisan Baldeh klaar om de 1-2 in te koppen.

2e divisie B

HBS won het uitduel bij TOGB zeer knap met 0-2. De ‘Kraaien’ hielden door de overwinning de achtervolgers op gepaste afstand. sv Den Hoorn kon tegen Spijkenisse niet voor een verrassing zorgen.  De club uit Midden-Delfland moest een 2-1 nederlaag incasseren. De enige treffer van sv Den Hoorn kwam op naam van Dylan Spaans. DHC liep rake klappen op in de ontmoeting met Ter Leede. De koploper was oppermachtig en won met maar liefst 13-0.

3e divisie C

Zuid West Den Haag kon de punten niet meenemen uit Warmond. Thuisploeg Warmunda bleef met 2-0 aan de goede kant van de score. HVV speelde een spectaculaire wedstrijd tegen FC Boshuizen. De Haagse ploeg stond al na twaalf minuten spelen met 3-0 voor door doelpunten van Alex Burghouwt, Felipe Bello en Benjamin Marey. In de tweede helft scoorde FC Boshuizen twee keer kort na de hervatting. HVV liep daarna door twee messcherpe counters weer uit naar 5-2. Quinten Jakobs en Lodewijck Dekker zorgden voor de doelpunten. In de laatste vijf minuten scoorde de effectieve Leidse ploeg nog twee keer, maar bleven de punten in Den Haag: 5-4.

3e divisie D

Beide regioploegen kwamen niet in actie in 3D. FC Maense kwam niet op voor het duel tegen FC Skillz. Het duel tussen OLIVEO en DCV werd uitgesteld.

4e divisie E

VELO herstelde zich knap van de nederlaag tegen SVC’08 door Graaf Willem II-VAC met een nederlaag naar huis te sturen. In de eerste helft waren er doelpogingen aan beide kanten. De bezoekers waren dicht bij een treffer, maar de paal voorkwam een achterstand voor VELO. In de tweede helft drong VELO steeds meer aan en kreeg ook loon naar werken. Met doelpunten van Abel Dries en Rens de Vries kon na negentig minuten de 2-0 zege worden bijgeschreven. sv Nootdorp pakte een knap punt in het duel met DSVP. Na negentig minuten spelen eindigde de wedstrijd in 2-2.

Hekkensluiter VUC speelde erg geconcentreerd tegen Wilhelmus en hield de schade tot een 1-0 achterstand beperkt tot aan de rust. Een schot van Bradley Tuijt ging via een speler van VUC het doel in. Na rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje en liep weg naar een ruime 7-0 overwinning. Koen Visser schoot de 2-0 binnen uit een strafschop. Daarna volgden treffers van Brandon Poncin, Koen Visser, Twan Fako, Eddy van Dijk en stond een 6-0 stand op het bord. Koen Visser bepaalde de eindstand op 7-0.

4e divisie F

FC Zoetermeer speelde een matige eerste helft en ging met een 1-0 achterstand de rust in tegen CKC. De 1-0 kwam tot stand na uit een vrije trap die de arbiter gaf na een niet-opzettelijke terugspeelbal, die door de doelman werd opgepakt. De arbiter gaf na het duel toe dat hij de vrije trap niet had moeten geven. Na rust een sterker FC Zoetermeer dat de tegenstander vastzette. CKC profiteerde van een fout bij FC Zoetermeer en bracht de 2-0 op het bord. In de zeventigste minuut werkte Jeffrey Klaassen op aangeven van Micheal Miguel de bal het doel in: 2-1. FC Zoetermeer bleef drukken en zag nog een doelpunt afgekeurd worden. De stand bleef echter 2-1.