Mirte van Koppen (DSVP) wint met Oranje O16 ruim van België

Het was voor de speelsters van Oranje O16 een debuut om niet snel te vergeten. Dat geldt natuurlijk ook voor DSVP-speelster Mirte van Koppen. Zij maakte ook deel uit van de nieuwe lichting van het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar. Op bezoek in België won het team van KNVB-coach Roos Kwakkenbos met maar liefst 7-0.

Mirte van Koppen mocht starten in de basis en werd na 61 minuten vervangen door Eline Oudejans. In de eerste helft was Oranje O16 op Sportpark Heikant in Kalmthout al flink op schot. Vijf keer scoorde Onder 16 in de eerste helft. En de ene treffer was nog mooier dan de andere. ,,We schoten een paar vrije trappen mooi binnen, maar scoorden ook uit veldspel. Uitgespeelde kansen, waarbij de bal werd teruggelegd en binnen werd geschoten. Er zaten echt mooie doelpunten bij”, keek coach Roos Kwakkenbos terug op het duel bij OnsOranje.

Spanning

De speelsters waren vooraf gespannen, maar daar was bij aanvang van de wedstrijd niet veel meer van te merken. Onder 16 speelde de spanning snel van zich af. Na elf minuten opende Aniek Janssen de score. Drie minuten later verdubbelde Eva Oude Elberink de marge. Via opnieuw Janssen stond er binnen het half uur zelfs een 3-0 voorsprong op het scorebord. Nog voor rust zorgden Lyanne Iedema en Ilse Kemper voor een 5-0 stand halverwege.

Evenwicht

Na rust waren beide teams meer in evenwicht. Kwakkenbos bracht ook veel wissels in. Het lukte overigens wel om de score verder uit te bouwen. Lyanne Iedema tekende tien minuten na rust voor haar tweede doelpunt van de middag, door opnieuw een vrije trap tegen de touwen te schieten. Het slotakkoord was voor invaller Inske Weiman, die de eindstand op 7-0 bepaalde.

Volgende stap

Die eerste stap moet eind januari een vervolg krijgen. Dan speelt Onder 16 een vierlandentoernooi in Portugal. Daar treffen de Nederlandse talenten naast het gastland ook Duitsland en Engeland. ,,De weerstand zal dan anders zijn”, verwacht Kwakkenbos. ,,Maar het zijn vooral mooie tegenstanders. Duitsland en Engeland behoren tot de internationale top, terwijl Portugal een interessante tegenstander is vanwege de totaal andere cultuur. Ook dat worden leerzame duels”, aldus de coach tegen OnsOranje.

(Foto: KNVB Media)