Westlands schoolvoetbaltoernooi gaat in 2022 niet door

Na de laatste persconferentie van het kabinet van 14 december jl. werd duidelijk dat de buitensporten voorlopig nog geen vrijheid van handelen krijgen.  Vorig jaar om deze tijd dacht het bestuur van het Unicum-Westlands schoolvoetbaltoernooi dat Covid-19 nu wel in de houtgreep genomen zou zijn, maar de varianten Delta en Omikron vechten een onderlinge strijd uit wie het meeste besmettingen in ons land kan veroorzaken.

Daar Nederland dus weer in een onzekere situatie verkeert, heeft het bestuur van de Stichting Westlands Schoolvoetbal nu al besloten het Unicum-toernooi in april van het komende voorjaar van 2022 niet te organiseren.

Voorbereidingen

De voorbereidingen van het schoolvoetbaltoernooi beginnen namelijk in de maand januari, maar op dit moment is de situatie rondom de sportcomplexen en de besmettingen op basisscholen onzeker. Met betrekking tot de genomen beslissing is met Aad Moerman, sponsor van het toernooi, Hotel-restaurant Unicum, overlegd. ,,We willen voorkomen dat we bij de deelnemers verwachtingen scheppen, die we straks niet kunnen waarmaken, waardoor er werk voor niets wordt gedaan. We zijn van mening dat de scholen en de voetbalverenigingen die hun medewerking verlenen, gebaat zijn bij duidelijkheid. Het is natuurlijk erg jammer, omdat ook in 2019 en 2020 het toernooi moest worden afgelast”, licht Cees van der Pol, voorzitter van het bestuur, toe.

Hoogtepuntje

,,Dat is vooral  vervelend voor de leerlingen van groep 8  van de afgelopen drie jaar. Het schoolvoetbaltoernooi is toch vaak een schoolhoogtepuntje voor jongens en (de laatste jaren vooral ook) voor meisjes. Maar de realiteit is dat de situatie met sporten op dit moment wellicht nog slechter is dan vorig jaar omstreeks deze tijd. Alle vaccinaties hebben nog niet de vrijheid gebracht waarop was gehoopt. Vandaar dit vroeg genomen besluit.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder