Jeugd O23: Zeges voor OLIVEO, FC Zoetermeer en sv Nootdorp

In de Derde Divisie pakte OLIVEO haar eerste overwinning in de voorjaarscompetitie ten koste van Wilhelmus. Een niveau lager versloeg FC Zoetermeer Graaf Willem II-VAC en bond sv Nootdorp VUC aan de zegekar.

3e divisie E

OLIVEO speelde een sterke partij tegen Wilhelmus. De club uit Pijnacker hield het veld klein bij balbezit van de tegenstander en speelde duidelijk uit de omschakeling. Het aantal kansen in de wedstijd was klein. Wilhelmus kwam na een overtreding op Tycho Heijstek even met tien man te staan. OLIVEO profiteerde hiervan in de vijfde minuut van de blessuretijd en bracht de 1-0 op het bord.

Tegentreffer

Na de thee ging Wilhelmus op zoek naar de gelijkmaker en vond deze ook. Een schitterende actie van Bradley Tuijt werd door hemzelf afgerond af van net buiten de zestienmeter (1-1). Wilhelmus was de bovenliggende partij, maar moest toch een tegentreffer incasseren. Uit een hoekschop maakten de Voorburgers een dekkingsfout en bracht OLIVEO de 2-1 op het bord. Wilhelmus kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar faalde in de afwerking.

4e divisie F

FC Zoetermeer had in de eerste helft het betere van het spel tegen Graaf Willem II-VAC. Dit leverde niet al te veel grote kansen op, maar wel twee treffers. Al na vijf minuten vond Stefan Pommer het net na een hoekschop. Op slag van rust bediende Pommer Michael Minquel en kwam de 2-0 tot stand. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar kon FC Zoetermeer geen doelpunten meer toevoegen: 2-0.

Doelpuntrijk

Josue Jerome schoot VUC al na een minuut naar een 1-0 voorsprong tegen sv Nootdorp. sv Nootdorp nam daarna het initiatief over en JO17-speler Lesley Kuik scoorde negen minuten later de 1-1. Nog voor de rust volgden treffers van Leon de Groot, Lesley Kuik en Alex Makkus: 4-1. sv Nootdorp kwam halverwege de tweede helft met tien man te staan. De zege kwam niet in gevaar. Het duel eindigde in 5-3. Voor sv Nootdorp was opnieuw Kuik trefzeker. Drin Osmani nam beide doelpunten van VUC voor zijn rekening.