Onder 17-teams van Oranje kennen hun EK-tegenstanders

De onder 17 teams van Oranje kennen hun EK-tegenstanders. Vandaag (woensdag) en dinsdag lootte de UEFA voor de EK’s van Onder 17-teams. Zowel de mannen als de vrouwen van Oranje onder 17 hebben zich geplaatst voor het EK.

Het EK 2022 voor speelsters onder 17 wordt gespeeld in Bosnië-Herzegovina en de loting was dinsdagavond in Sarajevo. Uit de loting kwam naar voren dat Oranje het in de groepsfase van het EK gaat opnemen tegen gastland Bosnië-Herzegovina, titelverdediger Duitsland en Denemarken. Tot de selectie van coach Thomas Oostendorp (foto) behoorden bij de laatste activiteit de regiospeelsters Quinty Dupon (ADO Den Haag) en Deau den Turk (Ajax).

WK-ticket

Aan het EK 2022 doen in totaal acht landen mee. De groepswedstrijden worden gespeeld op 3, 6 en 9 mei. De halve finale is op 12 mei en de EK-finale staat voor 15 mei op de planning. Ook staat er tijdens dit toernooi een WK-ticket op het spel voor de beste drie landen tijdens het EK. Om deze reden wordt er op 15 mei ook een play-off gespeeld voor plaatsing voor het WK 2022 in India (11 tot en met 30 oktober 2022).

Onder 17 (mannen)

Oranje onder 17 is bij de mannen regerend kampioen. Hun EK wordt gehouden in Israël en de loting vond vandaag plaats in Tel Aviv. Oranje zal in de groepsfase uitkomen tegen Frankrijk, Bulgarije en één van de beste nummers twee gemeten over de EK-kwalificatiegroepen. Deze tegenstander is nog niet bekend, omdat EK-kwalificatiegroep 6 nog niet uitgespeeld is.

Aan het EK 2022 doen zestien landen mee. De groepswedstrijden worden gespeeld van 16 tot en met 23 mei. De kwartfinales staan voor 25 en 26 mei op de kalender. De halve finale wordt gespeeld op 29 mei en de EK-finale is op 1 juni.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: KNVB Media)

 

 

Lees verder