ASC en Hoofd Jeugdopleiding Rob Gieben ook volgend seizoen met elkaar verder

Rob Gieben (foto) is alweer enige tijd Hoofd Opleiding van ASC en geeft leiding aan de ASC-Football Academy, waarbinnen de jeugdopleiding, de techniekschool en de keepersschool ressorteert. ASC en Gieben zijn overeengekomen de samenwerking te continueren. 

Gieben hierover: ,,Ik heb het bij ASC uitstekend naar mijn zin. Contractueel ben ik hier de komende twee seizoenen nog werkzaam, dan ben ik in totaal vijf jaar in dienst bij de club. Of we vervolgens dan weer met elkaar verder gaan bespreken we op een goed moment te zijner tijd wel weer, natuurlijk onder genot van een goed glas thee en twee stroopwafeltjes. ASC zit in een positieve flow, we hebben de wind mee. Naast het aantal leden groeit ook het sportieve niveau. Onze jeugdselectieteams spelen in de hoofdklasse en de selectie is actief binnen de tweede klasse. De ambitie van ASC is om met de jeugd te acteren op divisieniveau en met de senioren naar een stabiel tweede klasse niveau te groeien.”

Optimaal

Gieben verder: ,,Er is de afgelopen jaren veel gerealiseerd. Denk hierbij onder andere aan een gewijzigd jeugdselectiebeleid, de installatie van een technische commissie, het opzetten van een goed gestructureerde circuittraining voor de breedteteams Onderbouw, het faciliteren van techniek- en keeperstraining en het verbeteren van de opleiding van onze eigen jeugdtrainers. Daarnaast zijn de faciliteiten om te kunnen presteren zoals accommodatie en materialen zeer goed en binnenkort zelfs optimaal. Ik zeg optimaal, omdat we over enkele weken gebruik kunnen maken van twee prachtige kunstgrasvelden.”

,,Maar tegelijkertijd is het van belang dat we bij kids een verandering proberen te realiseren in het beleven van prestatieve sportbeoefening”, gaat Gieben verder. ,,Ook proberen we de ouders in dit proces mee te nemen. Want we kunnen organisatorisch alles optimaal neerzetten, maar zonder de juiste sportbeleving kunnen alle prestatieve ambities de prullenbak in. De ontwikkeling die ASC heeft doorgemaakt en nog steeds doormaakt, heeft een zeer positieve invloed op de uitstraling en aantrekkingskracht binnen de regio. We zien nu dat talentvolle jeugdspelers die elders spelen, maar ook jeugdtrainers die elders werken, graag de overstap maken naar ASC en dat is erg prettig.”

Tegeltjeswijsheden

,,Maar we zijn er nog lang niet. Als we tegeltjeswijsheden zoals ‘op gewenst niveau komen is makkelijker dan er te blijven’ en ‘stilstand is achteruitgang’ serieus blijven nemen, gaat ASC een prachtige toekomst tegemoet. Het is erg leuk om mijn bescheiden steentje hieraan te kunnen bijdragen”, aldus Rob Gieben.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder