KNVB zet punt achter nationaal team Onder 20

De KNVB stopt met het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar. Dit team was bedoeld voor spelers die vanwege hun leeftijd niet meer uit mogen komen voor het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar, maar nog niet in aanmerking komen voor Jong Oranje.

Het team kwam – vanwege de coronacrisis – voor het laatst in actie in november 2019. Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal KNVB daarover op OnsOranje: ,,Het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar stond al langere tijd ter discussie. Deze leeftijdsgroep speelt hoofdzakelijk vriendschappelijke interlands en we twijfelen eraan of we de spelers, die bij hun club vaak al in het eerste elftal spelen of meetrainen, hiermee de prikkel kunnen bieden die we met onze nationale teams beogen.”

Het wegvallen van Onder 20 wordt deels ondervangen, door op momenten dat er ruimte voor is een aantal spelers uit Onder 20 aan de groep van Jong Oranje toe te voegen. ,,Op die manier kunnen de toptalenten uit deze leeftijdscategorie nog wel met elkaar blijven trainen. Tegelijkertijd kunnen wij onderzoeken of dit binnen de langere termijnvisie van de KNVB past”, aldus Hoogma.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder