Jeugd O23: Winst voor koplopers VELO en FC Skillz in Derde Divisie

De strijd om de titel in de 3e divisie E is nog niet beslist. VELO en FC Skillz waren beide aan de winnende hand. In de 4e divisie lijkt SVC’08 ook op weg naar de titel, maar moet volgende week niet tegen een al te grote nederlaag aanlopen in het thuisduel tegen Graaf Willem II VAC.

3e divisie E

VELO en FC Skillz strijden nog steeds om de titel. VELO kreeg in de eerste helft tegen TAC’90 de beste kansen en nam ook de leiding in het duel. Vlak voor de thee schoot Jabrane El Youssefi de Haagse thuisploeg langszij: 1-1. In het tweede bedrijf ging het duel gelijk op. TAC’90 liet twee goede kansen onbenut. VELO gaf in de laatste tien minuten vol gas en scoorde in de slotminuut de winnende treffer: 1-2.

Solo

FC Skillz houdt nog steeds gelijke tred met VELO na een overwinning op Wilhelmus. De Haagse ploeg heeft alleen een minder doelsaldo. Al in de zesde minuut nam FC Skillz, de ploeg van trainer Quincy Angelista (foto) de leiding in Voorburg door een doelpunt van Kevin Adebesin op aangeven van Fouad Boutachkourt. Halverwege de eerste helft viel de 0-2. Divani Hansen rondde een solo vanaf het middenveld vakkundig af. Vlak na de rust was het duel beslist. Jericho Jamat stelde Hydion Wanga in staat om te scoren. In de 0-3 stand kwam geen verandering meer. FC Skillz speelde met drie debutanten vanuit de jeugdopleiding: Aylton Tam, Efe Biyik en Yvenon Dap.

OLIVEO bood hekkensluiter Zuid West DH aan de zegekar. De Haagse ploeg moest een 1-2 nederlaag incasseren. Achraf Ikajouen nam de enige treffer van Zuid West DH voor zijn rekening.

4e divisie F

SVC’08 had bij rust maar een magere voorsprong te pakken tegen hekkensluiter VUC. Het matige spel en het missen van veel kansen leverden een bescheiden 0-1 voorsprong op. Na de thee kwam SVC’08 goed op stoom en liep vlot uit naar een 0-4 voorsprong.  Het duel eindigde uiteindelijk in 2-7. Robert Kuijper (2x), Yannick Willems, Artur Tomasjan, Ferri Meere en Dylan Schotmeijer (2x) schoten met scherp voor SVC’08.

Laagvlieger

Graaf Willem II VAC haalde flink uit naar laagvlieger sv Nootdorp. Op de Roggewoning kwam na een 9-0 ruststand een 13-1 overwinning op het scorebord. Pelé Schauten, Luc Jansen, Luuk Evenhuis, Jack Kusters, Rashid Haynes en Jesper Schreurs scoorden allen twee keer. Doelman Emile Roerdink kon ook nog het net vinden. Bij sv Nootdorp werden twee spelers van het veld gestuurd. Sanna van Rijn kreeg rood na twee gele kaarten.

Gehavend

Een gehavend DSVP reisde naar FC Zoetermeer met O19-speler Milan van der Lee in de gelederen die een fantastische wedstrijd speelde. Het spel golfde op en neer in de eerste helft. DSVP maakte het spel, maar was in de afronding niet scherp. Kort na rust was het eindelijk raak. Na een goede snelle combinatie tussen Jimmy Noorlander en Robin van der Burg kwam de bal bij gelegenheidspits Alec van der Lee die koelbloedig de 0-1 erin schoot. Van der Lee kreeg nog een goede kans, maar verzuimde de 0-2 aan te tekenen. FC Zoetermeer ging wat opportunistischer spelen, maar Orlando van Diepen hield zijn doel schoon: 0-1.