Jeugd O21: Feyenoord O21 grijpt naast landstitel na verlies tegen Almere City

ADO Den Haag O21 speelde zich op tijd op eigen kracht veilig en mag dus ook volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomen. De landstitel voor Beloftenteams werd zaterdag gepakt door Almere City FC, dat in de finale in Rotterdam met 0-1 baas bleef over Feyenoord O21.

Door deze nederlaag slaagde Feyenoord er niet in zich bij de voetbalpiramide te voegen. Almere City FC, dat onder leiding staat van Hedwiges Maduro (foto), gaat zeer waarschijnlijk met Jong FC Volendam strijden voor een plek in de Tweede Divisie.

Winnaars

Feyenoord bereikte de finale door winnaar te worden van de voorjaarskampioen van de Beloftenteams, terwijl Almere City bovenaan eindigde in de najaarscompetitie. Zaterdag stonden beide teams tegenover elkaar. Almere City FC opende de score al na acht minuten via Tijmen Wildeboer: 0-1. Hoewel het team in de laatste fase met tien man verder moest na een rode kaart voor Layee Kromah, wist het de nipte voorsprong vast te houden.

Tweede Divisie

Almere City maakt nu kans op een plek in de Tweede Divisie, ofwel Jack’s League. In de play-offs wordt waarschijnlijk Jong FC Volendam de opponent. Die ploeg mag dan niet bij de eerste negen eindigen. Jong Feyenoord had graag via die Tweede Divisie op termijn doorgestoten naar de Keuken Kampioen Divisie, maar dat scenario is door het verlies tegen Almere City weer verdere toekomstmuziek.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder