Lyra trekt Edgar Kuntz aan als Hoofd Jeugd Opleiding

Nadat Lyra en Cor van Hoeven afscheid van elkaar hadden genomen, is de TC op zoek gegaan naar een opvolger om komend seizoen de rol van Hoofd Jeugd Opleiding bij Lyra in te vullen. De TC heeft in  Edger Kuntz (foto) een opvolger gevonden.

Edger Kuntz – een geboren Lierenaar en tot z’n twaalfde Lyra-speler – heeft een ruime ervaring als hoofdtrainer. Hij trainde onder meer sv Den Hoorn, Oliveo, Naaldwijk en Schipluiden.

Na zijn actieve trainerscarrière is Edger Kuntz Hoofd Jeugd Opleiding bij sv Den Hoorn geworden. Hij heeft dit zeven jaar gedaan en heeft in die tijd een stevig fundament gelegd onder de jeugdopleiding van de club, uitvoering gegeven aan het technisch beleid en gezorgd voor een mooie ontwikkeling van de jeugdspelers in alle leeftijdscategorieën.

Resultaat

Met als belangrijk resultaat een eerste elftal dat veel spelers herbergt uit eigen jeugd en nog meer talent dat momenteel aan de deur klopt. Op voetbaltechnisch vlak heeft sv Den Hoorn met haar jeugdelftallen een dusdanige groei doorgemaakt, dat nu alle eerste jeugdelftallen minimaal hoofdklasse spelen, JO17 op het niveau van de vierde divisie en JO19 in de derde divisie acteren.

Progressie

De TC ziet in Edger Kuntz de juiste kandidaat om de volgende stap te zetten binnen de jeugdopleiding van Lyra. ,,In de gesprekken die wij gevoerd hebben is Edger erg enthousiast geraakt over de jeugdopleiding en de plannen om daar verder progressie te boeken. Hij gaat dit stokje komend seizoen met veel enthousiasme overnemen”, aldus een woordvoerder namens de TC.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder