Westlandia neemt na vijftien jaar afscheid van Stefan Alberts

||

Westlandia heeft na vijftien jaar afscheid genomen van Stefan Alberts. Het begon ’s middags met een vaartocht op een Westlandse schuit met de nieuwe trainersgroep voor het komende seizoen. Vervolgens werd dit afgesloten met een heerlijk BBQ op de club waarbij ook nog enkele oud-trainers, TC- en bestuursleden, waar Stefan Alberts de afgelopen periode mee heeft samen gewerkt, aansloten.

Voorzitter Ton van Marrewijk keek terug op de jaren die Alberts bij Westlandia actief was. Hij begon bij Westlandia als hoofdtrainer van de B1 (tegenwoordig de O17). Na vier jaar schoof hij door en werd hij in 2011 eindverantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Onder zijn bezielende leiding en natuurlijk in samenwerking met de TC en alle trainers is er in al die jaren een uitstekend fundament neergezet waar opvolger Pieter Jongmans op verder kan bouwen.

Stefan Alberts kan terugkijken op veel kampioenschappen en belangrijker nog op veel talentvolle jeugdspelers die zich tot volwaardige eerste elftalspelers hebben ontwikkeld bij Westlandia of andere clubs in de regio. Hoogtepunt voor Stefan Alberts was in 2018, toen de KNVB de Rinus Michels award aan Westlandia toekende als beste Jeugdopleiding van Nederland.

Als dank vanuit Westlandia ontving Stefan Alberts uit handen van bestuurslid Jeugd Johan Vis een bedrukt Westlandia-shirt en een ‘seizoenkaart voor het leven’ (foto boven).

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: Westlandia)

Lees verder