Verburch heeft organisatie voor senioren en jeugd op orde voor volgend seizoen

Qua niveau maakt Verburch ieder jaar stappen en ook als organisatie blijft de club doorgroeien. Dit moet ook gezien het stijgende ledenaantal van de ambitieuze Poeldijkse club. Verburch heeft aantrekkingskracht en dit is ook gebleken uit het aantal spelers dat van andere clubs bij Verburch in de selectie wil gaan voetballen.

De seniorenselectie is al jaren een stabiele factor, die jaarlijks beter gaat spelen en waar de sfeer uitermate goed is en bij de jeugd wordt er breed geïnvesteerd in vooruitgang. Hoofdklasse is normaal geworden en divisie voor alle eerste jeugdselecties is het nieuwe doel.

Het seniorenteam blijft volledig intact met de vertrouwde gezichten in de staf van John Zuiderwijk (foto), Rob Noordman, René van Elswijk, Hans van Rijthoven en Mart Scholtes. Dit team wordt uitgebreid met clubman Luigi Bernardon die met ‘zijn jongens’ van de O19-2 meegroeit richting de senioren waar zij het vierde of een regulier O23-team gaan vormen.

Blijvers

Hans van Rijthoven blijft ook de senioren keepers trainen en collega keeperstrainer John Schonewille is ook komend seizoen hoofd jeugdkeepers. Martin Wilbrink gaat voor zijn tweede seizoen bij O19-1. Naast de O19 begeleidt Wilbrink met collega Ryan Harteveld ook komend seizoen het beloftenteam O23.

Sterke O19

Mark Pruijssers en Michael van der Steen is het nieuwe duo van de O19-2. De O19-selectie is komend seizoen uitzonderlijk breed en getalenteerd. De huidige O19-1 bestaat vooral uit O18-spelers en bijna de gehele divisie spelende O17-1 komt over. Komend seizoen zal dan ook zowel de O19-1 als de O19-2 hoofdklasse gaan spelen. Uniek voor Verburch. Pruijssers en Van der Steen gaan beginnen aan hun tweede seizoen bij Verburch.

Nieuw

Chester Butter de Pauw is de nieuwe trainer van de O17-1 geworden. De 28-jarige Butter de Pauw  komt van die Haghe waar hij de O19-2(18-1) traint. Daarvoor heeft hij vier jaar bij KMD gezeten waar hij twee seizoenen hoofdtrainer van de O13-1 was en ook twee jaar van de O15-1. Voor KMD heeft hij vier jaar bij HBS diverse leeftijdsgroepen getraind.

Delano Venderbos was dit jaar mede trainer van de O15-1 en is komend seizoen trainer/coach van de O16-1 en tevens assistent bij de O19-1. De selectietrainers van de O15 zijn komend seizoen Martijn Groen en Marty Donker. De afgestudeerde PABO-student Martijn Groen begint aan zijn tweede seizoen bij de O15-1 en derde jaar bij Verburch, waar hij wederom zijn tactische en pedagogische kwaliteiten kan etaleren. ‘People manager’ Marty Donker is ondertussen een vertrouwd gezicht binnen Verburch en gaat als O15-selectietrainer ook de O15-2 coachen.

O14

Ryan Harteveld groeit met zijn team mee naar de O14-1 waar hij hopelijk in een zo’n hoog mogelijke divisie mag gaan spelen wat past bij deze talentvolle lichting. Harteveld begint aan zijn zesde seizoen bij Verburch waar hij naast de O14-1 ook verenigingsmanager is en het beloftenteam O-23 begeleidt.

Levi van der Kaay gaat met zijn groep mee naar de O13-1. De selectiespeler heeft laten zien spelers technisch beter te maken en kan komend seizoen ook meer tactisch zijn ei kwijt bij het 11-11. Levi behoort ook tot de steeds grotere groep intern opgeleide, talentvolle en gediplomeerde trainers. Baris Dogrusoz bewandelt hetzelfde pad en gaat van de O11-1 naar de O12-1. De rasechte Poeldijker Dax Steentjes is ook komend seizoen coördinator 6 tegen 6 waar hij meer de focus op de techniektraining gaat leggen en gaat als trainer van het 6-6 naar het 8-8 voetbal, waar hij de O11-1 gaat trainen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder