Rijnmond Sport: ‘Bom barst binnen jeugdopleiding Feyenoord’

Al een jaar wordt er geen competitie gespeeld op Varkenoord, maar op het jeugdcomplex van Feyenoord nadert een enorm belangrijke wedstrijd haar climax. De animositeit tussen de jonge en oude generatie trainers is ongekend hoog. Hoofd jeugdopleiding Stanley Brard (foto) speelt de hoofdrol.

Uiterlijk 31 januari zou Feyenoord het rapport van Sportsology ontvangen. Het Engelse bedrijf werkte de afgelopen periode aan een nieuwe organisatiestructuur in De Kuip. Het plan kreeg te maken met een vertraging van anderhalve maand. Pas afgelopen maandag kwam het rapport binnen. Rijkelijk laat, want vóór 1 april moet Feyenoord – net als iedere profclub in Nederland – laten weten welke werknemers moeten vertrekken. Haast is dus geboden.

Afscheid

Als het aan Stanley Brard ligt, neemt Feyenoord afscheid van een aantal werknemers: oud-spelers Ulrich van Gobbel (assistent-trainer Feyenoord Onder 18) en Remco Schol (video en performance analist Feyenoord Academy), Melvin Boel (hoofdtrainer Feyenoord 18) en Mark Onderwater (hoofd performance Feyenoord Academy). Brard vindt het viertal lastig en te innovatief en werkt liever met de trainers die hij al kent van zijn eerste periode op Varkenoord, zoals Cor Adriaanse en oud-Tonegido-speler Gaston Taument.

Bron: Rijnmond.nl

Lees verder