‘Er heerst nu een soort koude oorlog op Varkenoord’

Op Varkenoord is de sfeer na de verkeerde mail van Stanley Brard (foto) kil. De animositeit tussen de jonge en oude generatie trainers is ongekend hoog en Hoofd jeugdopleiding Stanley Brard speelt de hoofdrol.

Als het aan Stanley Brard ligt, neemt Feyenoord afscheid van een aantal werknemers: oud-spelers Ulrich van Gobbel (assistent-trainer Feyenoord Onder 18) en Remco Schol (video en performance analist Feyenoord Academy), Melvin Boel (hoofdtrainer Feyenoord 18) en Mark Onderwater (hoofd performance Feyenoord Academy). Brard vindt het viertal lastig en te innovatief en werkt liever met de trainers die hij al kent van zijn eerste periode op Varkenoord, zoals Cor Adriaanse en Gaston Taument.

Pijnlijk

Mikos Gouka is in de Algemeen Dagblad helder over de situatie. ,,Het is erg pijnlijk om zo achter je ontslag te komen natuurlijk. Er is nu een soort Koude Oorlog aan de gang. Het was al duidelijk dat er in de jeugdopleiding van Feyenoord een stroming is van oudere trainers die er al jaren zitten. Brard heeft er nu dus voor gekozen om de trainers van het jonge kamp te laten sneuvelen en niet van het andere kamp.”

Bron: VoetbalRotterdam

Lees verder