KNVB laat ook alle jeugdcompetities (A-categorie) vervallen

De KNVB heeft na de meest recente persconferentie, waarin de coronabeperkingen drie weken langer zijn ingesteld, besloten ook de jeugdcompetities (A-categorie), Onder 21 en Onder 23 definitief te laten vervallen.

De KNVB in een mail naar de clubs: ‘Op de persconferentie van gisteravond is bekend geworden dat de huidige coronamaatregelen verlengd worden en nu geldig blijven tot minimaal 20 april. Daardoor moeten wij dus de conclusie trekken dat de uiterste deadline waarop wij de competitie zouden moeten kunnen herstarten, te weten 10 april, niet meer haalbaar is. Om die reden hebben wij helaas moeten besluiten om de lopende O21- en O18-competities van het seizoen 2020-2021 per direct te beëindigen en niet meer te hervatten. Het betekent dus ook dat er dit seizoen geen promotie en degradatie wordt doorgevoerd. Dit is uiteraard het scenario waarvan wij hoopten dat dit geen werkelijkheid zou worden, maar we zien helaas geen andere mogelijkheid.

Regio Cup

De voorbereidingen vanuit het amateurvoetbal voor de KNVB Regio Cup lopen, zodat wanneer de coronamaatregelen het toelaten een aangepast programma kan worden aangeboden. Deelname hieraan is optioneel en als jullie deze teams niet uitschrijven via Sportlink, gaan wij ervan uit dat jullie hieraan deel willen nemen. Invulling hiervan volgt wanneer we weer zicht hebben op het spelen van wedstrijden.’

Bron: KNVB

Lees verder