DSO heeft trainers voor jeugdselecties voor komend seizoen vrijwel rond

Binnen alle Corona-maatregelen heeft de technische jeugdcommissie (TJC) van DSO de afgelopen periode invulling kunnen geven aan de jeugdselectietrainers voor het seizoen 2021-2022.

De Zoetermeerse club is er trots op het komende seizoen twee nieuwe trainers te kunnen verwelkomen en dat de contracten van vier jeugdtrainers met een jaar zijn verlengd. Bekende en nieuwe gezichten zullen komend seizoen de kwaliteiten en talenten van de DSO-spelers verder ontwikkelen.

Kind van de club, Paul Jongejan (foto) (in het bezit van het UEFA B-diploma) is komend seizoen wederom verantwoordelijk voor het oudste jeugdelftal – JO19-1 – en zal de spelers zo goed als mogelijk klaarstomen voor de zaterdagselectie. Gesprekken met een assistent-trainer voor deze groep zijn in een afrondende fase.

JO17-1

Silvester Jubitana (ook in het bezit van het UEFA B-diploma) heeft dit seizoen de JO15-1 getraind en wordt komende voetbaljaargang verantwoordelijk voor de JO17-1. Hij gaat zijn tweede seizoen in bij DSO. Op de JO16-1 een nieuw gezicht. Gene Blomhof (24), woonachtig in Zoetermeer, is in het bezit van het UEFA C-diploma en wil binnen twee jaar starten met de UEFA B-opleiding. Gene is momenteel jeugdtrainer bij Westlandia JO18-1 en reeds meerdere jaren actief bij de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam en Sparta av.

JO15-1

De JO15-1 van DSO valt in het seizoen 2021-2022 onder de bezielende leiding van Barry Sikking (in het bezit van het UEFA B-diploma). Sikking gaat zijn achtste seizoen in als jeugdtrainer bij DSO. De afgelopen seizoenen heeft hij de verantwoordelijkheid gehad over de JO13-1 en zal dus meerdere bekende jeugdspelers tegenkomen. De opvolger van Barry Sikking bij de JO13-1 is Ismail Yasar (26). Ismail is momenteel trainer bij HVV en woonachtig in Den Haag. Ismail gaat komend seizoen starten met de UEFA B-opleiding. De JO11-selectie zal ook komend seizoen onder leiding staan van Marco de Vries. Hij is alweer een aantal seizoenen trainer binnen de onderbouw van DSO.

Content

Met de bekende en nieuwe gezichten is de TJC content met het kader voor haar jeugdopleiding in de midden- en bovenbouw. ,,Met deze trainers kunnen wij een vervolg geven aan de ontwikkeling en opleiding van onze jeugdspelers op divisie niveau”, aldus Etienne Kleinis, Hoofd Opleiding van de Zoetermeerse club.

Voor de overige teams wordt op korte termijn duidelijkheid verwacht wie komend seizoen voor de groep komt te staan. Er volgen nog (afrondende) gesprekken met de trainers Peter Jacobs, Rafael Mendes Martins en onderbouwtrainers Serge Dames en Wing Lo over de invulling van hun positie voor komend seizoen.

Trainersoverzicht jeugdselecties

JO19-1 Paul Jongejan; JO17-1 Silvester Jubitana; JO16-1 Gene Blomhof (nieuw); JO15-1 Barry Sikking;
JO13-1 Ismail Yasar (nieuw); JO11-1 Marco de Vries.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder