Dit seizoen voor eerste maal NK Shoot Out-competitie

De NK Shoot Out-competitie voor voetballers wordt dit jaar voor het eerst gehouden en zal de komende jaren uitgroeien tot één van de hoogtepunten van de jaarlijkse nationale voetbalkalender.

Alle verenigingen zijn uitgenodigd om een kwalificatieronde op de eigen club te houden en de finalisten af te vaardigen naar de landelijke finale van het NK Shoot Out op 20 juni!

Wat is een Shoot Out?

De Shoot Out heeft de toekomst. Het is een spectaculair alternatief voor de penalty waarbij een flinke dosis slimheid, techniek en wendbaarheid van de voetballer wordt gevraagd. De speler vertrekt op twintig meter van het doel en probeert binnen tien seconden te scoren! Voor de doelman is het de ultieme uitdaging om te domineren in het één-tegen-één duel.

Organisatie

De organisatie van het NK Shoot Out is in handen van Football Acumen NL en staat onder leiding van Cedric van der Gun (oud-speler/trainer bij o.a. Ajax, Borussia Dortmund, Swansea City en ADO Den Haag) en Wouter von Brucken Fock (oud-trainer bij o.a. Ajax, Feyenoord en ADO Den Haag).

De missie van het NK Shoot Out is om de penalty op termijn te laten vervangen door de Shoot Out!

Pilots

Tijdens de zomer van 2020 werden vier pilots gehouden bij De Koninklijke HVV, Quick, VOC en ASC Oegstgeest. De pilots waren een groot succes met blije en trotse winnaars!

HBS

HBS doet ook mee en heeft de data voor de kwalificatieronden al bekend gemaakt. Op sportpark Craeyenhout vinden de club Shoot Outs plaats op: zaterdag 10 april 2021 (JO 8) / zaterdag 17 april JO9, JO11 en JO13 / zaterdag 24 april 2021 JO10 en JO12. De kampioenen van HBS (zes in totaal) gaan naar het NK op zondag 20 juni 2021.

Klik HIER voor meer informatie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder