Deau den Turk ziet droom uitkomen: spelen voor Ajax

Deau den Turk, speelster van Wilhelmus JO15, nam tijdens de krokusvakantie deel aan de Ajax Vrouwen Talentendagen. Haar droom komt nu uit, uitkomen voor een profclub. Zij gaat in het komende seizoen spelen in het Beloftenteam van Ajax.

Moeder Shirley van der Mark, die haar overal volgt, is terecht heel trots op haar dochter. Maar ook vader Dennis den Turk, trainer van Forum Sport, volgt zijn dochter op gepaste afstand, evenals zijn andere dochter Bibi, die bij RKAVV speelt.  In het Leidschendamse ‘Krantje’: ,,Ze hebben allebei een goede mentaliteit. Deau is centrale verdediger met een paar belangrijke voetbalkenmerken; snel, meedogenloos, goede trap. Haar handelingssnelheid en het bewaken van de verdedigende organisatie wanneer haar eigen ploeg in de aanval is kunnen beter. Bibi is een snelle verdediger; je komt haar altijd weer tegen. Ze heeft de drive om op te komen en weer op tijd terug te zijn.”

Droom

Voor jeugdinternational Deau den Turk komt nu een droom uit. Ze mag gaan spelen bij een profclub. Komend seizoen maakt zij deel uit van het Ajax Talententeam en gaat spelen in het Beloften-elftal van de Amsterdammers. Het harde werken is beloond. Deau gaat trainen en studeren op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder