Ook DUNO belegt komende winterstop trainingskamp in Spanje

DUNO, dat afgelopen zaterdag de competitie in 4C Is gestart met een klinkende 0-7 overwinning bij HPSV, gaat tijdens de komende winterstop ook op trainingskamp naar Spanje, om precies te zijn naar Torremolinos in de periode van 13 tot en met 16 januari.

Tekst: Ton Beije

Voor DUNO is het de eerste keer, dat het met de selectie de zon gaat opzoeken, waarom ditmaal niet in Nederland maar naar Spanje? Trainer Kenneth Lamens (foto) legt uit: ,,Toen ik afgelopen seizoen bij DUNO begon leefde het al bij de groep om naar het buitenland te gaan en dit werd eigenlijk in aanloop naar het nieuwe seizoen alleen maar sterker.”

Enthousiast

,,Zelf ben ik altijd enthousiast geweest over een trainingskamp in het buitenland. Als speler was het heerlijk en als trainer is mijn gevoel alleen nog maar versterkt. De afgelopen jaren ben ik met Quintus in Valencia geweest en met PGS/Vogel in Benidorm. Beide kampen waren voor mij een groot succes, de saamhorigheid die je ziet ontstaan wanneer een spelersgroep vier dagen bijna 24 uur met elkaar optrekt is echt enorm leuk om te zien. Mijn ervaring van het binnenland is dat men toch meer in groepjes acteert. Het is hier natuurlijk qua temperatuur een stuk minder aangenaam en men zoekt daarom al gauw de kamer op om hier met een groepje plezier te hebben. In het buitenland wordt er meer buiten gezeten en kan men zich in de zon vermaken, dit zorgt er naar mijn mening voor dat men meer met elkaar zit en plezier beleeft.”

Onderzoek

Trainer Kenneth Lamens een grootvoorstander, maar dan moet zo’n idee ook binnen de club vorm krijgen. Lamens weer: ,,Zoals gezegd heb ik vanaf mijn start bij DUNO er geen geheim van gemaakt dat het mij altijd goed bevallen is en ik graag met DUNO ook naar het buitenland zou gaan. Al snel merkte ik dat de groep hier erg enthousiast over werd en ook waar nodig bereid was om dingen te regelen. Na meerdere gesprekken met de staf, zijn wij op onderzoek uitgegaan. Ook de staf werd hierdoor erg enthousiast en met onze leiders Patrick Nutbeij en Joey Feitz als voortrekkers zijn we aan de slag gegaan om het één en ander voor elkaar te krijgen, met als gevolg dat we – zoals het er nu naar uitziet – d dertiende januari met vijftig personen vertrekken naar Zuid Spanje.”

Bestuur

Was het niet moeilijk om ook het clubbestuur te overtuigen? ,,Laten we het erop houden dat wij, spelers en staf, erg blij zijn dat het is gelukt om het bestuur te overtuigen”, reageert Lamens. ,,Het is natuurlijk veel leuker wanneer het breed gedragen wordt en je steeds meer mensen enthousiast ziet worden. Er gaan zelfs bestuursleden, sponsoren en supporters met ons mee. Hoe gaaf is dat! En dan hebben we nog niet eens van iedereen een definitief antwoord ontvangen. Wat mij betreft is dit echt een goede ontwikkeling. Op deze manier is het niet alleen de spelersgroep die naar elkaar toegroeit, maar ook de binding met bestuur, sponsoren en supporters worden versterkt. Ik hoop dat wanneer wij 17 januari weer terug zijn in Nederland, iedereen nog enthousiaster is over een trainingskamp in de zon en we met z’n allen alweer uit kunnen kijken naar de volgende locatie.”

Torremolinos

DUNO heeft als locatie gekozen voor Torremolinos. Trainer Lamens vertelt waarom: ,,We wilden vanwege het klimaat het liefst zo zuidelijk mogelijk en hopen dan ook dat de temperaturen lekker oplopen in januari. Uiteindelijk sprak de accommodatie in Torremolinos ons erg aan en zijn we hierover verder in gesprek gegaan.”

,,Maar eerst de competitie goed van start gaan en dan kijken waar we staan”, gaat Lamens verder. ,,Afgelopen zaterdag tegen HPSV begonnen, deze wedstrijd was voor het moraal van de groep goed maar we weten ook dat de echte graadmeters natuurlijk nog gaan komen. De komende drie wedstrijden wachten ons de zware wedstrijden tegen sv Loosduinen, GDA en Vredenburch. Hierna kunnen we iets meer zeggen over hoe ver we zijn.”

Trainingskampen.nl

DUNO ging in het verleden op trainingskamp in Nederland via onze partner Trainingskampen.nl. Ook deze trip wordt volledig verzorgd door die organisatie. Lamens: ,,Inderdaad Trainingskampen.nl is voor DUNO niet nieuw, voor mij is het echter mijn eerste rechtstreekse contact met die organisatie. En ik moet zeggen top en het is ons tot nu toe erg goed bevallen.” DUNO vertoeft overigens in hetzelfde prima hotel, waar afgelopen januari ook de equipe van Haaglanden Voetbal verbleef in Torremolinos!

Lees verder