Oefenvoetbal: TOGB delft onderspit bij sc Feyenoord

||||||||||

TOGB heeft het oefenduel in de aanloop naar het seizoen 2021-2022 verloren van sc Feyenoord. Op Varkenoord was het team van trainer Ronald Ermes (vorig seizoen nog TOGB) met 3-1 te sterk voor de selectie van TOGB trainer-coach Mark Schuur.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

Op het zonovergoten sportcomplex Varkenoord was het genieten. De supporters van beide teams konden van het fantastische weer en een attractieve oefenwedstrijd genieten. De spelers mochten op de fantastisch mat laten zien waar zij toe instaat zijn. Ermes is met zijn sc Feyenoord één van de titelkandidaten in de zaterdag Hoofdklasse. TOGB-trainer Schuur kon deze middag zien waar zijn jonge groep op dit moment staat.

Scheidsrechter

De wedstrijd had in oud-prof Geert den Ouden ook nog eens een scheidsrechter die weet welke trucjes spelers uithalen om een vrije trap of meer te versieren. De man in het zwart floot een uitstekende wedstrijd en liet beide teams vooral lekker ballen.

In de eerste helft gingen beide teams vol voor de aanval. De combinaties lukten bij Feyenoord net iets beter dan bij TOGB. Toch was het TOGB dat na een minuut of zes op voorsprong kwam. Een vlotte combinatie bracht Bas Mourits net buiten de zestien in kansrijke positie. De ervaren aanvaller krulde de bal fantastisch binnen: 0-1. Lang mocht TOGB niet genieten van de voorsprong. In de twaalfde minuut was de balans hersteld. Een uitstekende combinatie van Feyenoord werd door Jordi Dobber achter TOGB-goalie Moreno Zwarteveld gedeponeerd: 1-1.

Feyenoord drukte door en wist via linksachter Amed Dag op 2-1 te komen. De inzet van Dag leek houdbaar, maar Zwarteveld zag de bal onder zijn lichaam in het TOGB-doel verdwijnen. Feyenoord kreeg voor de pauze nog twee goede kansen en leek de 3-1 te maken. Helaas voor de Rotterdammers werd de treffer vanuit buitenspelpositie gemaakt en dus geannuleerd. TOGB verloor aanvoerder Jay Zandbergen die na een ongelukkige botsing de rest van de wedstrijd vanaf de zijkant moest toekijken. TOGB had voor de helft wissel nog een uitstekende mogelijkheid om de 2-2 op het scorebord te zetten. Na een prima aanval over rechts waarbij vanuit achter vlot werd opgebouwd, had Guus Sterneman de 2-2 binnen moeten schieten. De inzet verdween echter net voorlangs.

Na de thee werd er door beide trainers flink gewisseld. De gastheren waren in de tweede helft de betere ploeg die minimaal vijf doelrijpe kansen creëerden. Helaas voor de Feyenoorders stond bij de aanvallers het vizier niet volledig goed afgesteld, of was het doelman Zwarteveld of een TOGB-been dat succes in de weg stond. Na een minuut of zes in het tweede bedrijf wist Feyenoord de marge wel naar twee treffers te tillen. Junior Obiko passeerde Zwarteveld en zette de 3-1 op het scorebord. TOGB zag haar aanvallers in het tweede bedrijf Michel van der Elst vanaf rechts, Sitor Sla vanaf links en Sven Paternot wel in de zestien van Feyenoord opduiken, maar de finesse om een tweede TOGB-doelpunt te maken was er deze middag niet.