Marcley Manuela succesvol bij ‘oude nieuwe’ club Prespa Birlik

|||

Marcley Manuela was afgelopen weekend succesvol. Niet voor zijn huidige club Lunds BK, maar voor zijn vorige vereniging, Prespa Birlik. Manuela komt daar nu namelijk uit op huurbasis.

Tekst: Alex Pronk

Door omstandigheden en de komst van de nieuwe trainer Stefan Hansson bij Lunds BK, kreeg Manuela de mogelijkheid op huurbasis te gaan spelen bij zijn vorige club Prespa Birlik. Marcley Manuela is daardoor nu ook teamgenoot van Andani Ollie, al speelde laatstgenoemde dit weekend niet mee.

Prespa Birlik stond vooraf met drie gelijke spelen in elf wedstrijden stijf onderaan en de nieuwe trainer, Björn Peters, hoopt nu dat de topscorer van het vorig seizoen, weer de doelpunten gaat maken voor zijn club. Prespa Birlik moest aantreden tegen Karlkrona, dat voor de zomerstop de heenwedstrijd won met 3-1. Nu bepaalde de ui deze regio afkomstige Manuela , zonder te hebben getraind bij de club, gelijk zijn waarde.

De Zoetermeerder opende al in de negende minuut de score. Dit vroege doelpunt van Manuela betekende een opsteker voor de rode lantaarndrager tegen de suptopper Karlskrona, dat met achttien punten op de vierde plaats stond. Manuela deed zijn kunstje halverwege de eerste helft opnieuw en verdubbelde de marge naar 2-0. Prespa Birlik kreeg voor het eerst in het jaar 2021 vleugels. Na een half uur werd het zelfs 3-0 door een treffer van de Kroaat Karlo Buhac.

In de tweede helft werd er door Prespa Birlik niet meer gescoord, maar Karlskrona vond, via Michael Ayebaifie Andrew, een kwartier voor tijd wel het vijandelijke doel en bracht daarmee de eindstand op 3-1. De eerste overwinning voor Prespa Birlik is binnen, maar staat het team nog wel op de vijftiende plaats van de tweede divisie en hoopt nummer veertien Kristianstad (10 punten) en Karlhamm en het gepromoveerde Nosaby (beide 11 punten) snel in te halen volgens een opgeluchte coach Björn Peters.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: PR-Media Prespa Birlik)   

Lees verder