Oefenvoetbal: Michel van der Elst schiet TOGB langs XerxesDZB

|

In de tweede wedstrijd van het XerxesDZB-toernooi was TOGB met 2-1 te sterk voor organisator en gastheer XerxesDZB. De overwinning bleek uiteindelijk goed voor de tweede plaats in de eindrangschikking.

Tekst: Ron Fruining

TOGB liet in de eerste helft twee gezichten zien. De eerste vijfentwintig minuten werd echt goed gespeeld. Het keurkorps van trainer Mark Schuur creëerde drie 100% kansen en dacht uit een door Zackaria Doumajd getrapte hoekschop de score te openen. De door Jay Zandbergen gemaakte treffer werd echter door de scheidsrechter beoordeeld als gevaarlijkspel, waardoor deze werd geannuleerd. In het tweede deel van de eerste helft was TOGB minder scherp en accuraat, maar liet zich niet door XerxesDZB verrassen. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Beslissen

De tweede helft liet TOGB zien wedstrijden te kunnen beslissen. De als hangende linksbuiten geposteerde Zackaria Doumajd werd door Assaih diep gestuurd. Doumajd sprintte zijn directe tegenstander eruit, kapte ook de centrale verdediger van de gastheren uit en schoot de bal in de verre hoek: 0-1.

Schuur over die treffer: ,,Je ziet dat we de tweede helft goed startten en Zackaria een goede goal maakt. Daarna maakt XerxesDZB vanuit de counter de gelijkmaker, wat natuurlijk niet mag gebeuren. Daarin moeten we scherper zijn.”

Herpakken

Na de uit de counter gemaakte gelijkmaker herpakte TOGB zich. Het team liet zien niet te willen verliezen. Tien minuten voor tijd viel dan ook de verdiende 1-2. De ingevallen Michel van der Elst (kopfoto) maakte op aangeven van Merick Heintjes de 1-2 en werd zo matchwinnaar. Van der Elst kwam dit seizoen over van DSVP en lijkt zijn draai te hebben gevonden bij de geel-zwarten.

Van der Elst daarover: ,,Ik vond dat ik lekker energiek inviel vandaag. Met zo’n goal krijg je zelfvertrouwen. Ik ben na mijn overgang goed door de groep opgevangen, waardoor ik lekker kan trainen en voetballen. Ik voel mij dan ook prima bij TOGB. Het spelen op dit niveau gaat voor mijn gevoel steeds beter. Ik maak stappen, maar zal keihard blijven werken om mij verder te ontwikkelen om een vaste waarde te worden voor het team. Ik hoop dat ik volgende week bij de competitiestart de kans krijg en er zal staan. We gaan er als team weer voor 100% voor!”

Competitiestart

Komende week werkt de selectie van Mark Schuur een volledige trainingsweek af richting de openingsouverture in het Groningse Haren tegen Quick 1887. De aftrap komende week is om 14.00 uur. TOGB komt uit in de zondag Hoofdklasse, waarin ook de regioclubs HBS, TAC’90 en RKAVV spelen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

Lees verder