ADO Den Haag komt dit seizoen oud-speler Tommy van der Leegte weer tegen

ADO Den Haag komt dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie een oude bekende weer tegen: Tommy van der Leegte (foto). Hij stond bij ADO Den Haag drie seizoenen onder contract, van 2003 tot 2006.

De 44-jarige ex-prof fungeert dit seizoen als teammanager van FC Eindhoven, dat afgelopen maandagavond op de Herdgang nipt onderuitging bij Jong-PSV, ook een voormalige club van Van der Leegte.

VDL

Na zijn actieve voetballoopbaan ging Van der Leegte aan de slag in het familiebedrijf VDL. Hij werd getroffen door een hersenbloeding, maar genas goed en snel en ging weer – in een andere functie – aan de slag bij VDL. Hij merkte dat het voetbalwereldje hem toch weer trok. Over zijn eigen loopbaan als prof zegt Van der Leegte in het Eindhovens Dagblad: ,,Ik was niet de ideale prof, deed alles wat God verboden heeft. Op die momenten had ik niet door dat ik mijn eigen ruiten ingooide.” Dat besef kwam later, waardoor hij zelfs nog teruggehaald werd door PSV.

Wijsneus

Over zijn huidige functie van teammanager bij FC Eindhoven zegt hij: ,,Ik ga bij Eindhoven niet de wijsneus uithangen, maar hoop dat de spelers het gevoel hebben dat ze tegen mij alles kunnen zeggen.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: FC Eindhoven)

Lees verder