Zaalvoetbal: Reserveteam van FC Westland nipt onderuit

||||||

Het tweede team van FC Westland liet zich vrijdagavond in de Verbuch-sporthal in een oefenduel vrij gemakkelijk de kaas van het brood eten. Het bezoekende FC Boshuizen ging terug richting Leiden met een nipte 1-2 overwinning op zak.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Ondanks dat Mo Matoug in de zesde minuut het openingsdoelpunt tegen competitiegenoot FC Boshuizen: 1–0. Nadat Bilal Baddouri van FC Boshuizen op een onjuiste manier was neergelegd kreeg de ploeg uit Leiden een strafschop te nemen van arbiter Marcel Wandel. Baddouri wist daar wel raad mee: 1–1.

Na een mislukte stiftbal van Mo Matoug, ex-speler overigens van FC Boshuizen, scoorde aanvoerder Hous el Ackhar in de 23e minuut fraai de 2-1. De tweede helft was merkbaar, dat de energie langzaam opraakte en werden er veel fouten gemaakt door beide partijen. Bilal Baddouri, normaliter uitkomend in het derde team, zag kans voor de tweede maal doelman Houdayfa Boutasgount het nakijken te geven: 2-2.

Bij verdedigingsfout in de 47e minuut bij de equipe van coach James Dhanai wist FC Boshuizen te profiteren en kwam door een treffer van Mohamed Taous op een 2-3 voorsprong. In de laatste minuut wisselde de FC Westland-coach de doelman, Houdayfa Boutasgount, voor een veldspeler, Nabil Benali, maar het bracht geen verandering meer in de stand.