Zaalvoetbal: zvv Den Haag laat zich niet verrassen door FC Westland

||||||||

Vorige week hadden FC Westland en zvv Den Haag elkaar ook al getroffen op het toernooi om de Badluck Cup in Spijkenisse. Zvv Den Haag won toen in vijftien minuten met 2-0. Nu liet de Eredivisionist zich in de Verburchhal in Poeldijk weer niet verrassen door FC Westland.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Beide teams begonnen het duel in een hoog tempo. zvv Den Haag vond al snel het vijandelijke doel. In een wedstrijd van driemaal twintig minuten opende Brahim Karoumi al na vier minuten de score: 1-0. Lang kon het team van de nieuwe zvv Den Haag-coach Geraldo Baars niet genieten van die voorsprong, want vlak daarna was, na een snelle combinatie bij FC Westland, de stand alweer gelijk door een doelpunt van Melvin Visser: 1-1.

Twee minuten later kreeg de mannen van coach James Dhanai een indirecte vrije trap op de zesmeterlijn. Via het blok van de Haagse muur kon Achraf el Ghalbzouri het tweede Westlandse doelpunt voor zijn rekening nemen: 2-1. Vlak daarna maakte één van de verdedigers van FC Westland zijn doelman Barry Botman kansloos door de bal in eigen doel te werken: 2-2.

In het tweede gedeelte van het duel kwam FC Westland weer aan de leiding. Melvin Vissers, op het veld actief voor Westlandia zondag, scoorde in de 36e minuut zijn tweede doelpunt en het derde voor de thuisploeg: 3-2. Vlak voordat scheidsrechter John Duiker het eindsignaal van het tweede deel van de wedstrijd zou geven, mikte Morad Chalhi uit een vrije trap de bal nog op de paal naast een toekijkende doelman Barry Botman.

In de vierde minuut van de derde deel en laatste deel van de wedstrijd kwam Morad Chaldi wel tot scoren. Hij bracht daarmee de stand op 3-3. Nog geen minuut later pikte Shwendell Cijntje na een mooie pas van Morad Chaldi zijn doelpuntje mee en zette de bezoekers op voorsprong: 3-4. De vijfde treffer van zvv Den Haag viel acht minuten voor tijd en het was wederom Morad Chaldi die de roos trof: 3-5. Nadat zvv Den Haag-doelman Radu Iordache nog even behandeld moest worden nadat hij de bal vol op zijn gezicht had gekregen, bepaalde aanvoerder Yessin Izri namens FC Westland de eindstand op 4-5.