Beker Groep 2 poule 23 t/m 33: Kleine zege RAS, MVV’27 klopt Hillegersberg

BSC’68 trok tegen Kethel Spaland aan het kortste eind. Voor RAS was er beter nieuws. Swift Boys kreeg met klein verschil klop. Toofan, Semper Altius en sv Houtwijk liepen tegen forse nederlagen op.

Poule 23

Aan de Albardastraat was RAS net Swift Boys te slim af. Moreno Giske scoorde met een fraai afstandsschot de enige treffer van het duel. Giske moest van coach Jordi Domingos (foto) op de bank beginnen omdat hij te laat was bij het verzamelen. Met zijn treffer maakte de speler een hoop goed. Botlek won in dezelfde poule met 2-0 van ABVH.

Poule 24

Toofan liep tegen Excelsior’20 al in de eerste helft tegen een onoverbrugbare achterstand aan. De Schiedammers kwamen door treffers van Mitchel Kruithof, Bob van der Waal, Rens van Troost en Lorenzo Pirau (2x) op een 5-0 voorsprong. Na rust kon Toofan de schade beperkt houden tot twee tegentreffers. Dave Roozen en Delano Gomes scoorden de twee doelpunten: 7-0. OFB ondervond weinig tegenstand in en tegen Piershil: 0-4.

Poule 25

Kethel Spaland bracht BSC’68 een 4-3 nederlaag toe. Na vier minuten schoot Guido de Peinder de 0-1 binnen, maar de vreugde was van korte duur. Drie minuten later was het alweer 1-1. Vanaf de twintigste minuut ging het hard met de treffers. Na de 2-1 van de thuisploeg scoorde Jelle Verhoef twee keer waardoor de ruststand 2-3 werd. Na de thee moest BSC’68 het hoofd toch nog buigen en werd de eindstand 4-3. Alphia was met 1-0 te sterk voor De Jonge Spartaan.

Poule 26

Semper Altius kreeg zwaar klop van Zevenhoven. Op Sportpark Hoekpolder waren de bezoekers met 0-4 duidelijk de betere ploeg. Blijdorp versloeg DVV’09 met 4-3.

Poule 28

Voor OLIVEO eindigde de eerste ronde in een deceptie. De club uit Pijnacker moest de winst met 2-1 aan Rockanje laten. Zinkwegse Boys verloor met 2-0 van NSV’46

Poule 30

DUNO nam in de wedstrijd tegen Zestienhoven al vroeg een voorsprong. In de zevende minuut liet Giovanni van Westreenen de bal in de touwen belandden. Negen minuten later was al 2-0. Nu was Jöel van Oeveren trefzeker. Na de rust waren de rollen omgedraaid en kwamen de Rotterdammers volledig terug in het duel en stond na negentig minuten spelen een 2-2 eindstand op het bord.

sv Houtwijk kwam van een koude kermis terug van HWD. De Rotterdammers deden goede zaken met een 5-2 overwinning.

Poule 32

MVV’27 leverde goed werk af door de zaterdagafdeling van Hillegersberg met een 3-1 nederlaag huiswaarts te sturen. In Maasland opende Lourens van Rooijen de score voor de thuisploeg, maar de Rotterdammers trokken de stand voor de rust gelijk. In de tweede helft bleven de treffers lang uit, maar in de laatste tien minuten zorgde Rick Zwaard met twee treffers voor een 3-1 zege voor MVV’27. VVOR en Victoria’04 speelden met 1-1 gelijk.

Poule 33

BMT en WFB openden voorzichtig. Na wat kleine kansen over en weer nam BMT vijf minuten voor rust de leiding door een doelpunt van Erdi Cinar. Met deze stand werd ook de rust bereikt. De Haagse ploeg begon sterk aan de tweede helft. Een prachtige aanval, die werd gestart door Faruk Karadag, kwam de bal via Erdi Cinar bij Mounir El Moussaoui terecht die simpel scoorde. BMT kwam conditioneel in de problemen en zag WFB vier keer op rij scoren. Bayram Sarilkan had het laatste woord en tekende de 3-4 aan. RVC Celeritas won het uitduel bij NOC Kralingen met 1-4. Jergo Leijdekkers (2x), Andres Manuela en Giovalli Serbony schoten met scherp voor de Rijswijkers.