Beker Groep 1 poule 16: HVC’10 neemt revanche op zichzelf

Enkele HVC’10-spelers gaven het na afloop ruiterlijk toe, dat de wedstrijd tegen sv Honselersdijk vorige week ronduit een blamage was. Mitchell Bouwhuis (één van de uitblinkers tegen het Krimpense DCV): ,,Natuurlijk waren we pissig. We hebben deze week flink met elkaar gesproken. Vooral op het achterwege blijven van de inzet.” Daar viel in de eerste bekerwedstrijd tegen DCV echter niets op aan te merken.

Tekst: Cees van der Pol

Toch moest trainer Piet Boon (foto) improviseren met zijn opstelling. Jorno Reurink en Leroy Smits (normaal twee smaakmakers) vierden een zonnig Spaans weekendje in de Balearen. Boon posteerde daarom zijn aanvoerder en spelmaker Michael van den Bos in de laatste linie, waarin ook zijn broers Kay en Jeffrey speelden. Daardoor was het Hoekse middenveld ineens piepjong: Mitchell Bouwhuis, Daniël Storm en Jorn Groothuizen. Verbazingwekkend was dat dit jonge trio moeilijk bespeelbaar bleek voor het ervaren Krimpense middenveld. Ex-prof Cartlo de Reuver kreeg geen grip op de snelle spelwisselingen. Alleen in mopperen bleef hij opvallen.

Onrustig

Na een onrustig begin sneed een vlijmscherpe pass van Slutskyy door de verdediging van DCV. Deze keer hield de assistent-scheidsrechter zijn vlag wel omlaag en de volkomen vrijgelopen Sil van Ooijen maakte zoals een echte spits betaamt de 0-1. Het was in de zestiende minuut en vier minuten later raakte Jeffrey van den Bos helaas geblesseerd en moest Glenn Boon eerder dan gepland zijn plaats innemen. Het was wel even wennen en DCV-linkerspits Jonathan Liger maakte na een verdedigend misverstand dankbaar gebruik door naar doelman Rowdy Janssen te hollen. Maar die bleef koel wachten en tikte de bal voor zijn voeten weg.

Slim spel

HVC’10 legde in het restant van de eerste helft de bal steeds verrassend slim achter de laatste linie van DCV en Kirill Slutskyy bleek voor de rust een plaag voor het centrale duo. DCV’er Sven Hentzen ontving na een charge op Dylan Boogaards de eerste gele kaart, maar Jonathan Liger mocht van geluk spreken dat hij na een aanslag op Michel van den Bos vlak voor rust slechts een vermanend Marokkaans woordje van Omar Massaoui kreeg.

Invallers

Piet Boon spaarde in de tweede helft zijn spits Sil van Ooijen en liet Badr ben Mohammed invallen. Dat is geen echte centrumspits, maar hij kan wel een bal vasthouden. DCV-trainer Wout Ooms liet ook twee spelers achter in de kleedkamer. Het veranderde weinig, want de eerste kans was voor Mitchell Bouwhuis die een terugspeelbal onderschepte, maar net te korte tenen had om de bal langs Bart de Keijzer te tikken. DCV bleef slordig en onrustig spelen en HVC’10 ontregelde steeds de vruchteloze pogingen van de thuisclub.

Blessure

Er leek weinig aan de hand, totdat Glenn Boon bij een actie op zijn gekwetste schouder viel en jammerlijk moest uitvallen. Tony Vierhout kwam in de ploeg en uitblinker Daniël Storm kroop terug in de verdediging. Natuurlijk ging DCV drukken en het kwam uit een vrije trap tot een kopbal op de lat boven Janssen. Rowdy Janssen zelf verrichtte de duo-redding van de dag, toen aanvoerder Daan Beumer van dichtbij twee keer mocht aanleggen en hij beide keren met een reflex een doelpunt voorkwam. Intussen had HVC’10 bij een ‘Noorse’ counter via Kyrill Slutskyy dé kans op 0-2 gemist. Slutskyy speelde de bal breed op Scott Kraan die over het doel schoot.

Onvrede

Het zinde DCV helemaal niet, reageerde de onvrede af op scheidsrechter Massaoui, omdat die twee keer weigerde de bal op de stip te leggen. Duikelaar Jonathan Liger ontsnapte bij de eerste keer aan geel na een makkelijke schwalbe. De tweede keer dat hij in het strafschopgebied neerging, leek meer op een strafschop, maar hij kreeg die niet. Het gezeur van de thuisclub leverde daarnaast doelman Bart de Keijzer een gele kaart op, toen hij opmerkingen op de leiding had en Carlo de Reuver liet zich moedeloos wisselen. Ook een opgetrommelde stormram uit Krimpen aan de IJssel kreeg niets voor elkaar. Het vermoeide HVC’10 had slechts drie wissels op de bank, waar DCV het volledig mogelijke vijftal wisselde.

Overeind

De blauw-zwarten verdedigden met hand en tand (het kostte Badr ben Mohammed en Kay van den Bos een gele prent)  en bleef knap overeind. De Hoekenaren verdienden de kleine zege door een tomeloze inzet.

Piet Boon sprak van een ‘100 % teamprestatie’ en zijn assistent Henk Boon zegt vaak ‘meer naar de stappen in het proces te kijken dan naar het scorebord’. Voor hem is een bekerwedstrijd gewoon een oefenwedstrijd. Aan de vrolijke gezichten van de spelers na afloop te zien hadden ze echter iets rechtgezet.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder