Beker Groep 1 poule 15: Sterk spelend SVC’08 neemt te weinig afstand

||||||||||||

De roem was Sparta vooruitgesneld naar het Oostersportpark. De verwachting was dat SVC’08 een hele moeilijke middag tegemoet zou gaan. Maar dat viel reuze mee. Beide ploegen waren over het geheel genomen elkaars evenknie, maar SVC’08 had de wedstrijd met een groter verschil moeten winnen. SVC’08 mist een echte afmaker en er worden te weinig grote kansen afgemaakt.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 verscheen met veel jonkies is de basis. Koen Soonieus, zaterdag negentien geworden, Stan Rog wordt maandag negentien en Jesse Spaans eveneens negentien jaar. SVC’08 speelde dan ook met een jeugdig elan. De achterhoede van Sparta werd opgejaagd en had daar veel moeite mee. Na drie minuten kwam de eerste waarschuwing al. Erik van der Meent werd met een steekbal alleen voor doelman Michael Bongers gezet. De doelman redde echter bekwaam, maar ging even later in de fout toen hij de bal middendoor wilde uitverdedigen. Hij bracht hiermee zijn verdediger dusdanig in problemen dat balverlies onvermijdelijk was en Jesse Spaans SVC’08 op voorsprong kon brengen: 1-0.

In de elfde minuut kreeg Sparta de kans om wat terug te doen, maar aanvoerder Robin van der Sman schoot in het zijnet. SVC’08 hield de eerste helft het heft in handen en kreeg nog mogelijkheden om verder uit te lopen, maar het miste voorin de scherpte om de geboden ruimte in doelpunten om te zetten. Thomas Hughes schoot nog wel tegen de lat, maar daar bleef het bij.

De tweede helft kwam Sparta beter in de wedstrijd. Het kwam meer op de helft van SVC’08 zonder echter uitgespeelde kansen te creëren. Te veel moest het komen van aanvoerder Robin van der Sman, de enige speler die echt op viel aan Sparta kant. Maar Sparta was tandeloos en dat gold in zekere mate ook voor SVC’08, dat weliswaar twee 100 % kansen kreeg, maar zowel Jessie Boateng als Thomas Hughes misten hopeloos. Al met al mag trainer Jeffrey Frijters tevreden zijn met het gebodene. Het veldspel was zeker in de eerste helft goed, het enige zorgenpuntje is de minimale scoringsdrift.