Beker Groep 1 poule 15: sv  Nootdorp wint openingsduel van Nieuwenhoorn

|||||||||||||||||||||

Op eigen veld was sv Nootdorp een maatje te groot voor tegenstander Nieuwenhoorn. De formatie van trainer Marco Jalink boekte een fraaie 3-0 overwinning in de eerste wedstrijd in poule 15 van groep 1.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Nieuwenhoorn stichtte het eerste gevaar na elf minuten, maar de bal kon in het strafschopgebied worden weggewerkt door de verdediging van sv Nootdorp. Een minuut later was Mitchell Abdoel dreigend voor het andere doel, maar hij kon de voorzet van Joey van Maaren niet met het hoofd toucheren. Na bijna een half uur dachten de bezoekers de score te openen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust sloeg sv Nootdorp hard toe. Eerst werd een vrije trap van Randy Stanneveld door aanvoerder Dylan Ligeon in de linkerhoek binnengekopt: 1-0. Daarna was Joey van Maaren in een korte tijd twee keer trefzeker. In de 41e minuut rondde hij een assist van Randy Stanneveld af. Een minuut later tiktE hij de bal over de keeper heen het doel in: 3-0.

Meteen na de aftrap kreeg Jop Verhagen een kans op de 4-0. Het harde lage schot werd door doelman Unal Can Bayka gestopt. De Nootdorpers kregen nog een flink aantal kansen, maar wisten de score niet verder op te voeren. AJ Mercera vond tot twee keer toe de doelman op zijn pad en zag in de slotminuut ook een bal in het zijnet verdwijnen. Nieuwenhoorn kon de kansen ook niet verzilveren, waardoor de eindstand 3-0 bleef.