Beker Groep 2 poule 2 t/m 9: Ruime zege Naaldwijk, HMSH langs HDV

|||

Diverse Westlandse clubs boekten een goed resultaat in de openingsronde van het bekertoernooi. Lyra versloeg TAVV, Naaldwijk was met 4-0 te sterk voor Egelantier Boys en Sportclub Monster was VFC te slim af. In het Zuiderpark was HMSH HDV met 2-4 de baas.

Tekst: Roland van der Linden         |     Foto’s: Alex Pronk

Poule 2

Lyra deed goede zaken met een 2-0 overwinning op TAVV. In de Lier kwamen de doelpunten op naam van Roy van der Sar en Thom Kuijvenhoven. DVO’32 won in een uitduel met 1-2 van het tweede team van FC Rijnvogels.

Poule 3

Succes voor de regioploegen in poule 3. VCS ontdeed zich met 3-0 van Hazerswoudse Boys. Ook Blauw-Zwart was aan de winnende hand. In Wassenaar werd SJZ op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

Poule 4

Naaldwijk boekte een duidelijke overwinning op Egelantier Boys. Voor rust bouwden de Westlanders al een 2-0 voorsprong op door treffers van Tim Zwinkels en Floris Groot. Na de hervatting verdubbelden Robin van Leerdam en Michiel van de Berg (strafschop) de score: 4-0. Ook MSV’71 hengelde drie punten binnen. Be Fair werd in Waddinxveen met 2-4 aan de kant geschoven.

Poule 5

HDV dolf in het Zuiderpark een nederlaag tegen HMSH (za). De thuisploeg werd door HMSH naar een 0-3 achterstand gespeeld. HDV herpakte zich enigszins en kon de stand nog een draaglijker aanzien geven. Met een 2-4 stand op het bord werd na het eindsignaal de kleedkamer opgezocht.

Namens HDV waren Alfred Kargbo en Salieu Sesay trefzeker. HMSH kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Nick Duchenne. Daarna maakten Aziz Aldogan (2x) en Tuncay Gunes het karwei af. Rohda’76 had geen kind aan Stellendam en won met 5-0.

Poule 6

Voor FC Zoetermeer viel er weinig eer te behalen in de wedstrijd met GHVV’13. Met een 0-3 stand op het bord floot de arbiter na negentig minuten spelen af. Koudekerk hield een punt over aan het duel met Dilettant: 1-1.

Poule 7

Sportclub Monster had een voortvarende start. Tegen VFC kwamen de Westlanders twee keer tot scoren en hielden hun eigen doel schoon: 2-0. Het duel tussen Nieuwerkerk en Rotterdam United bleef verstoken van doelpunten.

Poule 8

Joey van Eijk, Rowen van der Ende, Shabir Isoufi en Rodney Remmerswaal schoten VDL naar een 4-1 overwinning op streekgenoot Schipluiden. LMO moest op eigen veld zich gewonnen geven tegen FC Oudewater: 3-6.

Poule 9

Het duel tussen sv Loosduinen en Woerden werd in de zeventigste minuut gestaakt na wanordelijkheden. De stand op het moment van staken was 1-1. In de veertiende minuut kreeg Jimmy Kipp een rode kaart na een opstootje. Met bijna een half uur op de klok nam Woerden de leiding. Na hands bij Woerden mocht sv Loosduinen een strafschop nemen. Bart Ruwaard faalde niet en zette de 1-1 op het bord. Verder kwam het duel niet, want de arbiter staakte de strijd in de zeventigste minuut. sv Erasmus kreeg dik klop van Hermes DVS: 1-6.