Beker Groep 1 poule 10: Die Haghe verliest stevig bij VUC

||||||||||||||||||

Met een 3-0 nederlaag werd Die Haghe vanaf het Kleine Loo teruggestuurd naar Ockenburgh. Een vooral in de eerste helft sterker VUC behaalde op het warme kunstgrasveld een regelmatige en rechtmatige overwinning. Beide teams misten vooraf nogal wat spelers, maar VUC bleek, in deze wedstrijd, duidelijk over een bredere selectie te beschikken.

Tekst: Kees de Groot      |      Foto: HMA-fotografie

De start was desastreus voor Die Haghe. Binnen één minuut lag de bal al achter doelman Bas Drost. De verdediging van Die Haghe werd er op rechts finaal uitgelopen en uit de voorzet werd de bal simpel in het doel gewerkt. Het duurde even voordat Die Haghe door had dat de wedstrijd echt was begonnen, maar na twintig minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Na bijna een half uur spelen had Sander de Jong de 1-1 op de schoen, maar hij miste de voorzet van Gino Mulder op een teenlengte. Drie minuten later kwam VUC op 2-0. Uit een hoekschop kopte Kubilay van Oosten, geheel vrijstaand, knap in.

In de tweede helft tapte Die Haghe uit een ander vaatje. Met meer energie en inzet werd VUC beter vastgezet, maar tot echte kansen kwam het niet. Beide teams gingen veel wisselen en de warmte eiste ook wel zijn tol. In de 73e minuut kreeg VUC, na een overtreding van doelman Bas Drost, een strafschop, die door Memet Guzelmansur keurig werd benut. Met 3-0 kreeg VUC wel iets te veel van het goede, maar daar zal de ploeg op Het Kleine Loo niet om malen.

De technische staf van Die Haghe zal zich de komende periode vooral richten op het fit krijgen van een groot aantal spelers. Met de terugkeer van drie vakantiegangers zullen ook de overige basisspelers misschien wat meer rust kunnen krijgen, zodat over drie weken iedereen fris en fruitig klaar is voor de competitie.