Beker Groep 1 poule 1 t/m 8: DSO langs eersteklasser Valken’68

Voorschoten’97 schoof kinderlijk eenvoudig Van Nispen aan de kant in de eerste wedstrijd van de poule fase van het bekertoernooi in groep 1. DSO leverde zeer knap werk af door Valken’68 op een nederlaag te trakteren. HVV won met ruime cijfers van FC Binnenmaas. Wilhelmus werd door Kagia op een gelijke stand gehouden.

Poule 1

In het eerste kwartier was Voorschoten’97 (za) tegen Van Nispen volop in de aanval. Het leverde de thuisploeg alleen geen doelpunten op. Na 25 minuten spelen was het eindelijk raak. Ronnie de Roode tekende voor de 1-0. Drie minuten later kon Thom Wijnalda de tweede treffer van de thuisploeg op het bord zetten. Ook de 3-0 kwam niet veel later op naam van Wijnalda Na rust waren er lang weinig hoogtepunten te noteren. Pas in de 71e minuut kon Nick Guijt de vierde treffer voor het team van trainer Theo Ducaneau binnenschieten. Het bleef bij die ene treffer waardoor de eindstand 4-0 werd.

Poule 3

Het duel tussen Soccer Boys en Full Speed werd niet gespeeld. Aan de kant van Full Speed was een geval van corona. Het duel is nu op 14 september vastgesteld. Hellevoetsluis wees DBGC met 5-2 terug.

Poule 5

Wilhelmus en Kagia kwamen een 1-1 gelijkspel overeen. De Voorburgers kregen al na zes minuten een goede kans maar keeper Wijsman kon redding brengen. Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Kagia een prima kans maar ook de Wilhelmus-doelman liet zich niet passeren. Vlak voor het rustsignaal bracht Nick Hendrikse de thuisploeg aan de leiding: 1-0. Halverwege de tweede helft kwam Kagia weer naast Wilhelmus. Een korte hoekschop van de bezoekers werd door Michael de Bruijn voorgezet en door Glenn Lobbezoo ingekopt: 1-1. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand van het duel.

Poule 6

Een niet compleet Concordia bond SVS aan de zegekar. De Delftse club boekte een verdiende zege door goed georganiseerd te spelen. In een goede eerste helft schoot Yanick van Engelen de 1-0 binnen. Na rust begon SVS meer druk uit te oefen en kwam op gelijke hoogte. Met nog negen minuten te spelen kwam er toch nog een zege tot stand voor Concordia. Noah Keus maakte de beslissende treffer. Een leerzaam duel voor de jonge spelersgroep van trainer Wesley Zandstra. DoCos moest haar meerdere erkennen in de nieuwe fusieclub EMM’21: 1-3.

Poule 7

DSO boekte een fraaie uitoverwinning op Valken’68. De enige treffer van de wedstrijd werd vlak na rust gescoord uit een strafschop. Jeffrey Aerts was trefzeker vanaf elf meter voor de ploeg van trainer Bert de Best (foto): 0-1. Ook Valken’68 mocht aanleggen voor een strafschop. Jaco van der Bent kon het net niet vinden waardoor de stand 0-1 bleef voor de Zoetermeerders. In het andere duel tussen RVVH en FC Boshuizen (zo) werd niet gescoord.

Poule 8

HVV moest aantreden in een uitduel bij FC Binnenmaas. Na vijf minuten kon Phil Altimari na een goede actie van Joppe Dekker al de 0-1 aantekenen.  Kansen genoeg voor HVV maar de tweede treffer viel pas in de 35e minuut. Nu was het Joppe Dekker zelf die raak schoot: 0-2. Halverwege de tweede helft gooide Phil Altimari met zijn tweede treffer het duel definitief op slot en bepaalde de eindstand op 0-3. In Leiderdorp versloeg RCL ROAC met 2-0.