Beker Groep 1 Poule 14: RKDEO opent met nederlaag tegen Olympia

||||||||||||||||||||||||||

In Gouda startte RKDEO overrompelend tegen Olympia en stond binnen een kwartier spelen al met 0-2 voor. De Nootdorpers konden de goede start geen vervolg geven na een rode kaart en verloren uiteindelijk nipt van de zondag eersteklasser.

Tekst & foto: Sander de Hollander

In de eerste minuut kreeg Irian Boeschoten een vrije trap aan de zijkant van de zestienmeter. De bal van Boeschoten werd voor het doel met de punt van de schoen getoucheerd door Quinten Hellemons en verdween in het doel: 0-1. Dertien minuten later was Hellemons opnieuw trefzeker. Tommy Simonis maakte het Olympia-doelman Dols lastig bij een terugspeelbal en Hellemons kon in een leeg doel scoren. Olympia kreeg een goede kans op een treffer, maar Jip Kolenbrander schoot tegen doelman Koning aan. In de rebound was Koning opnieuw een sta-in-de-weg, nu op een schot van Joris van den Berg.

In de zevenentwintigste minuut probeerde Quinten Hellemons een bal ver te gooien, maar zag deze omhoog gaan. Hellemons trachtte de bal alsnog voor te geven maar het speeltuig kwam in het gezicht terecht van Glenn Heuvelman die verbaal reageerde. De verbaasde Hellemons herhaalde de uitspraak van Heuvelman en dit werd gehoord door arbiter Oosterlaken die rood trok.

Vlak voor rust en meteen na de hervatting kon Olympia het doel vinden en de stand gelijktrekken. In de blessuretijd van de eerste helft profiteerde Mohamed Belali van een misverstand in de verdediging van RKDEO. In de 47e minuut tekende Hamza Mehrach voor de 2-2. Olympia kreeg diverse kansen, maar kon pas in de 78e minuut een voorsprong nemen. Lucas Min leek buitenspel te staan maar mocht de 3-2 in schieten.

Met nog zes minuten te gaan werd een voorzet van rechts van Izzy Rosini voor het doel ingetikt door Nordin Maghnouji, waardoor de stand 3-3 werd. De Nootdorpse vreugde was van zeer korte duur. Een lange bal van Olympia-doelman Dols kwam bij Tom de Joode terecht die richting de achterlijn ging. Zijn voorzet werd door Lucas Min over de doellijn gewerkt. In de slotminuten zag Nordin Maghnouji nog een treffer worden afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna werd Izzy Rosini omvergekegeld in het strafschopgebied.  Maghnouji mocht aanleggen voor de strafschop, maar zag Dols naar de juiste hoek duiken. Het bleef dus bij 4-3.