Hoofdklasse (zo): TOGB maakt het onnodig spannend tegen De Zouaven

Wat een dag en wat een wedstrijd. Op een stralende nazomerdag viel de publieke belangstelling ondanks de Grand Prix in Zandvoort zeker niet tegen. De toeschouwers hoefden zich niet te vervelen. TOGB en De Zouaven trakteerden de aanwezigen op een heerlijke pot voetbal.

Tekst: Ron Fruining

TOGB-trainer Mark Schuur heeft er vast een aantal grijze haren bijgekregen, wanneer je het scoreverloop en momenten waarop gescoord werd, in ogenschouw neemt. Schuur zal uiteindelijk een tevreden mens zijn gezien de 3-2 eindstand dat zijn team de eerste drie punten van het seizoen opleverde.

Patronen

De start in speelronde twee was prima van TOGB kant bezien. De patronen geoefend tijdens de vele trainingen en oefenwedstrijden waren duidelijk zichtbaar en TOGB speelde een prima wedstrijd. Wat ontbrak was het laatste zetje tot succes. In de 34ste minuut moest Zackaria Doumajd zich noodgedwongen laten wisselen. De technisch vaardige speler had liesklachten en werd vervangen door Guus Steerneman.

Vlak voor de pauze was er de beloning voor het aanvalsspel van TOGB. Sven Paternot kon in blessuretijd, op aangeven van linkerverdediger Younes Assaih, de 1-0 op het scorebord zetten. Paternot was uitzinnig na zijn treffer en ontving voor het omhoogtillen van zijn shirt geel. Dat de treffer vlak voor de rust viel was een mentale boost voor TOGB en uiteraard een dreun voor de gasten.

Marge

TOGB ging in het tweede deel van de wedstrijd verder, waar het voor de rust gestopt was. Aanvallen is nu eenmaal de beste verdediging. De effectiviteit van de equipe van Schuur moet wel omhoog, maar dat weten de spelers en staf zelf ook. De Zouaven gaf TOGB de ruimte om de aanval te zoeken, met de verwachting in de omschakeling toe te kunnen slaan. De ploeg uit Grootebroek kreeg een tweede tik te verwerken toen het een tweede treffer te verwerken kreeg. Guus Steerneman (foto) maakte na iets meer dan een uur de mooiste treffer van de dag. Na een actie op links ging Steerneman richting de zestien van De Zouaven. De TOGB-aanvaller zag de doelman iets te ver voor zijn doel staan en krulde de bal van buiten de zestien magistraal over de sluitpost in het doel: 2-0.

Tegenslag

TOGB zag De Zouaven, ondanks dat het zelf genoeg mogelijkheden creëerde om de wedstrijd definitief te beslissen, terugkomen in het duel. Via invaller en routinier Leon Machielse kwamen de bezoekers in de 66ste minuut terug tot 2-1. Dezelfde Machielse zette in de 85ste minuut vanaf elfmeter De Zouaven weer naast TOGB: 2-2. Scheidsrechter Tulen bestrafte een ingreep van Kjell Scheers binnen de zestien met een penalty.

Eind goed al goed

Het duel leek op een gelijkspel af te gaan. Maar het werden drie punten voor TOGB. In blessuretijd belandde een schot van Merick Heintjes op de lat. De terugspringende bal kam voor de voeten van De Zouaven-verdediger Koen Slagter, die de bal keihard in de kruising joeg en TOGB de drie punten bezorgde waar het ook recht op had. De 3-2 leek gelukkig, maar iedereen aan TOGB-zijde was het erover eens dat de overwinning niet gestolen was.

In de komende vier wedstrijden speelt TOGB regionale derby’s. Komende zondag staat in Noordwijkerhout het treffen met goede bekende SJC op het programma.