Zaalvoetbal: FC Westland wint streekderby van Zuid West DH

FC Westland won haar laatste oefenduel in de voorbereidingsperiode. In de Jan van der Valk sporthal in Poeldijk werd na een ruststand 2–3 Zuid West DH met veel moeite geklopt met 7-5.

Tekst: Alex Pronk

In de eerste helft kwamen de mannen van coach James Dhanai (foto), die overigens zonder de geblesseerde doelman Barry Botman moesten spelen, nog met 2–0 voor te staan, maar Zuid West DH boog in een korte tijd door drie treffers de stand om in een 2-3 voorsprong. Met deze stand brak ook de rust aan.

Productie

Direct na beginsignaal van het tweede bedrijf nam de thuisploeg echter via twee mooie doelpunten weer de leiding (4-3). Het spel ging tot 5–5 gelijk op, maar in de laatste tien minuten stelde FC Westland eindelijk orde op zaken en won met 7–5. De productie van FC Wetland werd verzorgd door Rafik el Ousroti (3x), Mo Matoug, Mo Faloun (2x) en een eigen treffer van Zuid West DH.