Staatssecretaris Paul Blokhuis trapt campagne NIX18 af bij FC Zoetermeer

|||

Enige tijd geleden berichtten wij al dat FC Zoetermeer voor even als filmset fungeerde voor de opnames van het campagnefilmpje voor de landelijke campagne ‘ NIX 18, Wel zo Sportief’. Maar het bleef niet bij alleen een filmpje opnemen… 

Maandag werd de campagne officieel afgetrapt door staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Rond vier uur in de middag reed de dienstauto voor en stapte een goedgehumeurde staatssecretaris het mooie sportpark van de Zoetermeerse club op. Hem viel direct op hoe strak de velden erbij lagen en hij merkte op wat een goed opgeruimde indruk het terrein gaf.

In de kantine stond een delegatie hoogwaardigheidsbekleders de staatssecretaris op te wachten onder leiding van voorzitter Jacob de Boer, secretaris Edwin van Vliet, Peter Lieffering en een viertal spelers uit de JO15-1, die de hoofdrol hadden vervuld in het eerder opgenomen campagnefilmpje.

Zo waren de voorzitter van NOC*NSF Anneke van Zanen-Nieberg, namen de KNVB Guus Posthumus, directeur korfbalverbond (KNKV) Kees Rodenburg, manager Ledenservice en projecten tennisbond (KNLTB) Matthea Kwint, medewerker verenigingsdienstverlener (strategisch beleid) hockeybond (KNHB) Eline van Zinnicq Bergmann en Jogg teamfit-coach KNVB Tamar van Dijk aanwezig. Tevens maakte wethouder Ingeborg ter Laak haar opwachting en lag de presentatie deze middag in handen van sportverslaggever Milan van Dongen.

Nadat alle gasten aan elkaar waren voorgesteld, werd er een gesprek gevoerd over het belang van geen alcohol in sportkantines. Het was een open dialoog waarbij alle genodigden aan het woord kwamen. Om half vijf werd overgegaan tot het officiële gedeelte van de middag.

De staatssecretaris, de voorzitter NOC*NSF en de andere genodigden van de verschillende sportbonden ondertekenden gezamenlijk de pledge. Voorzitter Jacob de Boer zette de laatste handtekening, waarmee de campagne ‘NIX 18, Wel zo Sportief ‘ officieel werd gelanceerd. Na dit moment keken de genodigden naar het eerder opgenomen campagnefilmpje waarin de O15-1 spelers schitterden. Het filmpje wordt binnenkort landelijk gelanceerd. De middag werd afgesloten met een hapje en drankje en konden ook de media aan de slag.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder