Warming-up Hoofdklasse (za): Richard Middelkoop: ,,Kansen gaan benutten’’

FC ’s-Gravenzande deed zich vorige week te kort door veel kansen te missen en uiteindelijk met maar één punt terug te keren naar het Westland. Nu wacht een wedstrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn, dat nog geen punten heeft verloren.

Tekst: Willem Lenting

FC ’s-Gravenzande had vorige week tegen Achilles’29 uit Groesbeek goede kansen, maar het duurde lang voordat de 0-1 viel. Daarna liet het de kansen liggen om de eerste drie punten binnen te slepen. In plaats daarvan maakte Achilles’29 gelijk en moest ’s-Gravenzande genoegen nemen met een punt. Dinsdagavond werd er met 3-1 gewonnen van zaterdag derdeklasser Lyra uit De Lier. ,,Wij hebben in Groesbeek gedomineerd kansen gecreëerd, maar niet gemaakt. Tegen Lyra eigenlijk hetzelfde verhaal, veel balbezit maar niet de trekker overhalen. Dus ik maak me voor de wedstrijd tegen ARC ook niet druk’’, aldus trainer Richard Middelkoop.

Topklasse

ARC (Sportvereniging Alphense Racing Club) is een op 22 februari 1927 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Alphen aan den Rijn. De thuiswedstrijden worden sinds 1983 op het Sportpark Zegersloot gespeeld, dat plaats biedt aan 9000 toeschouwers. Sinds begin 2010 werkt de club samen met FC Utrecht. ARC keerde vorige seizoen na zes jaar weer terug in de Hoofdklasse. Tot en met het seizoen 2001-2002 verbleef ARC op het hoogste niveau, inmiddels vanaf het seizoen 1996-1997 Hoofdklasse geheten. Hoogtepunt was het kampioenschap van de Hoofdklasse A in het seizoen 1997-1998. In het seizoen 2002-2003 speelde ARC in de eerste klasse waarin het direct kampioen werd en zo na een jaar weer terugkeerde naar de Hoofdklasse. In het seizoen 2005-2006 degradeerde ARC opnieuw, nu duurde het twee seizoenen om terug te keren. Via de nacompetitie bereikte ARC voor het seizoen 2008-2009 de Hoofdklasse weer. In de jaargang 2009-2010 kwalificeerde de club zich voor de Topklasse, die bij aanvang van het seizoen 2010-2011 van start ging. ARC was de laatste club die zich voor de Topklasse plaatste, door op 19 juni 2010 een beslissingsduel van Be Quick 1887 te winnen. Degradatie volgde in het tweede seizoen (2011-2012) uit de Topklasse. In het seizoen erop volgde ook direct degradatie uit de Hoofdklasse.

Ambitie

ARC staat na twee wedstrijden op zes punten. Het heeft de ambitie om zo snel mogelijk de stap te zetten naar de Derde Divisie en dan het liefst met eigen jongens. Vorige seizoen speelden de Westlanders 0-0 in Alphen aan den Rijn. En stonden beide clubs na zes wedstrijden allebei op dertien punten. ,,Zolang wij als team functioneren en bij balverlies direct als team die bal weer willen terugveroveren, dan ben ik ervan overtuigd dat we het balbezit kunnen omzetten naar het maken van doelpunten. Dus tegen ARC zegt het mij niets dat zij al zes punten hebben. Wij kijken naar onszelf en hebben de kans om zaterdag de aansluiting te vinden met de hele grote middenmoot.’’

Bezetting

Over de personele bezetting zegt Middelkoop: ,,Patrick Fonseca, Ardi Luijendijk, Kilian Berkhout Pascal Broch en Shajidan Sinnaduraij missen wij vanwege een blessure. Nelson Bashir mag van de KNVB pas in oktober voor ons uitkomen. ’’ Het duel op het Juliana Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter Steven van der Vrande. Volgende week speelt FC ’s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen vv Scherpenzeel.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder